vineri, 31 august 2018

O placă motorizată pentru aventurierii junglei urbane

Hoverboard-ul este un vehicul futurist pe care îl găsim acum prezent din Statele Unite ale Americii până în Germania și din China până în Rusia. Nici România nu face excepție, deoarece această placă pe roți dotată cu motor electric a făcut deja saltul de la simplu obiect bizar la un gadget care este inclus de-acum într-un anumit stil de viață chic urban.Această placă electrică pe care posesorul trebuie să își mențină echilibrul este dotată cu senzori de mișcare. Acesta este motivul pentru care chiar și o persoană fără mare experiență învață destul de ușor ca să stea corect în timp ce călătorește pe respectiva platformă motorizată, păstrându-și echilibrul fără riscul de a cădea.

E simplu: pentru a se deplasa înainte trebuie să își miște ușor centrul de greutate al corpului în față, fapt ce face ca picioarele să împingă în jos senzorii. Există și sunete de avertizare dacă cel în cauză se apleacă prea mult în față. Frânarea funcționează invers: pur și simplu se schimbă ușor centrul de greutate spre înapoi.

Dar un hoverboard nu merge doar așa, banal, înainte și înapoi, absolut liniar, ci se poate deplasa chiar și pe o traiectorie curbă, dacă userul își înclină corpul  într-un anume unghi, mai mare sau mai mic, în stânga sau dreapta.

Principalul beneficiu pe care un asemenea vehicul îl aduce proprietarului care îl folosește îl reprezintă fără îndoială distracția.

A merge pe o asemenea placă cu motor este extrem de amuzant, deoarece foarte curând echilibrului va fi păstrat automat, intuitiv.

Multe hoverboarduri călătoresc cu o viteză medie de circa 20 de km pe oră, așa încât se poate admira peisajul fără riscul de a te dezechilibra.

Se poate folosi scuterul electric atât pentru distracție, dar și pentru a face drumuri mai scurte sau medii prin oraș, inclusiv pentru a merge la job sau la școală.

Există și anumite dezavantaje. Acestea se referă la utilizarea hoverboardu-rilor în traficul din orașele aglomerate, ceea ce uneori poate să fie destul de riscant de realizat, pentru că nu există niciun fel de protecție pe placa
propriu-zisă împotriva căderilor. Desigur, utilizatorul poate să poarte o cască care îl poate proteja în unele situații, o cască precum au și motocicliștii, dar parcă tot nu e suficient pentru a coborî în siguranță de pe trotuar pe carosabil. Poate se va schimba ceva în viitor (amenajarea unor culoare pentru cei ce folosesc asemenea mijloace de deplasare moderne).

Actualmente, un hoverboard costă relativ puțin, așa încât oricine poate să își ia un model bun de scooter electric cu acumulator excelent, chiar și cele mai complexe modele nedepășind în medie 400 de euro. Dacă se cumpără de pe net, prețul poate fi chiar mai mic decât în magazinele clasice.

MonkeyBoard te invită în jungla urbană a Bucureștiului, oferindu-ți o gamă variată de hoverboard-uri pentru toate gusturile și pentru amatori de toate vârstele. Aici puteți selecta diferitele modele care se potrivesc cel mai bine necesităților și dorințelor dumneavoastră de mișcare prin orașul aglomerat.

Când cumpărați un hoverboard trebuie să fiți atent ca să fie un produs certificat și testat, care să respecte standardele CE. Feriți-vă cât puteți de produsele ieftine chinezești.

Niciun comentariu: