miercuri, 21 februarie 2018

Colierul din argint. Atribute și semnificații


Încă din cele mai vechi timpuri, indiferent de contextul cultural, oamenii au fost interesați de  valențele pe care le îmbracă estetica, indiferent de domeniul în care aceasta se manifestă. Astfel că, deseori atât femeile, cât și bărbații din diverse triburi se găteau cu diverse obiecte de podoabă care îndeplineau chiar un rol profilactic. De asemenea, existau anumite credințe conform cărora anumite bijuterii îi protejau pe purtători de spiritele malefice.
Unul dintre cele mai utilizate obiecte de podoabă de-a lungul timpului este, fără îndoială, colierul. Confecționat din argint sau din alte metale prețioase, această bijuterie este apreciată și pentru atributele sale semnificative pe care le conferă purtătorului.

Colierul din argint – legătura dintre minte și suflet

Conform unei tradiții străvechi, colierul constituie un soi de punte între latura emoțională și cea rațională. Situat în jurul gâtului, reprezintă linia de echilibru, granița dintre cele două lumi – cea spirituală și cea materială. În zilele noastre, bijuteriile din argint sunt de multe ori apreciate și pentru semnificațiile sale, nu doar pentru funcțiile sale estetice. De altfel, în vechime, giuvaierurile purtate erau considerate un element care indica statutul social al femeii. Persoanele care purtau obiecte de podoabă extravagante și scumpe aparțineau unor familii înstărite, în timp ce femeile care purtau bijuterii confecționate din materiale simple, aparțineau familiilor cu venituri modeste.

5 motive pentru a oferi un colier din argint

Majoritatea femeilor adoră să poarte coliere din argint pe care să le accesorizeze frumos cu anumite ținute vestimentare.

  1. Dăruiești o amintire frumoasă – Poți opta pentru ceva cu adevărat special, cum sunt anumite modele de coliere din online. La urma urmei, o femeie nu are niciodată suficient de multe podoabe, așa că mereu va fi loc în caseta cu bijuterii pentru încă o piesă. De asemenea, persoana căreia i-ai dăruit colierul se va gândi la tine ori de câte ori va purta bijuteria.
  2. Te bucuri de varietate. Industria bijuteriilor a evoluat foarte mult, astfel că se remarcă apariția unor metode și tehnici prin intermediul cărora se pot confecționa giuvaieruri care mai de care. La momentul actual, pe piață, se pot găsi o serie de bijuterii care întrunesc criterii de selecție pentru toate gusturile, așadar ai la discreție o gamă variată de modele din care poți alege.
  3. Nu are o simbolistică bine definită precum oferirea unui inel. Un colier de argint poate fi dăruit cu orice ocazie deoarece nu constituie un angajament, așa cum ar fi inelul de logodnă. Tocmai din acest motiv, poate fi un cadou ideal pentru mama, sora sau prietena ta.
  4. Te bucuri de prețuri pe măsura buzunarelor tale. În plus, nu este nevoie să alegi cel mai ieftin produs de pe piață la o calitate slabă. Ai oportunitatea de a opta pentru modele superbe la prețuri pentru toate buzunarele.

Unul dintre magazinele la care poți apela pentru a alege o astfel de bijuterie este Ariki Bijoux, situat în magazinul Victoria din București, pe Calea Victoriei, nr 17, sector 3.

Dacă timpul te presează și nu poți ajunge în zonă, ai posibilitatea de a comanda online colierul dorit de pe website-ul magazinului Ariki Bijoux.

Niciun comentariu: