vineri, 2 februarie 2018

365 ERP vs. ERP tradițional

În condițiile în care mediul de afaceri este unul concurențial și în continuă dezvoltare, companiile trebuie să găsească cele mai eficiente mijloace pentru a evolua.
Compania de IT furnizoare de servicii Software as Service și Cloud Computing SoftPepper vine în sprijinul organizațiilor pentru a le oferi diferite oportunități de a se adapta exigențelor cerute de piață. Așadar, Soft Pepper a lansat un program ERP365 destinat companiilor care se află în plină dezvoltare prin intermediul căruia acestea își pot gestiona resursele într-un mod cât mai accesibil.
Ce diferențe notabile există între software-ul 365ERP și ERP-urile tradiționale?
În primul rând, ERP365 este un program flexibil și customizabil față de soluțiile tradiționale care integrează anumite componente funcționale utile pentru dezvoltarea companiei. ERP-ul, acronimul de la Enterprise Resource Planning s-ar traduce în limba română – planificarea resurselor întreprinderii.
În al doilea rând, oferă posibilitatea unei viziuni de ansamblu asupra activității companiei și eficiență operațională.
Acest tip de ERP in cloud vă oferă posibilitatea de a găsi toate informațiile importante cât mai rapid și eficient. De asemenea, un alt avantaj rezidă în faptul că există un număr redus de date ce trebuie introdus manual, cu alte cuvinte, operațiunile sunt simple datorită multiplelor automatizări ale sistemului ERP.
Un sistem ERP tradițional implică costuri foarte mari, atât în prima fază – cea de implementare cât și în celelalte faze. Așadar, investițiile mari se vor face în ceea ce privește upgrade-urile, resursele hardware, serverele, mentenanță și departamentul IT specializat.
În momentul în care sunt lansate noi upgrade-uri și versiuni de produs de către provideri de soft, customizările implementate anterior în cadrul sistemului ERP sunt invalidate, ceea ce înseamnă că personalul din IT reia aceste customizări de la 0.
Din această cauză, multe firme utilizează versiuni învechite ale programelor ERP, iar implementarea unui astfel de software necesită resurse hardware adiționale care trebuie instalate. De altfel, scalabilitatea necesită costuri suplimentare, iar accesarea unei soluții ERP tradiționale de către mai mulți angajați necesită, de cele mai multe ori, resurse adiționale.
Cum funcționează sistemul 365ERP in cloud și cum se realizează plata
Sistemul ERP 365ERP este un software  de gestiune a resurselor întreprinderii care prezintă toate funcționalitățile specifice unui soft de contabilitate. Acesta permite stabilirea planurilor de conturi, a tipurilor de conturi – activ, pasiv, bi-funcțional, a conturilor de exemplu - bilanț, profit sau pierdere, extra-bilanțier), a grupurilor contabile – de pildă Bank, RCA a sistemelor contabile și a jurnalelor și consultarea soldurilor inițiale de cumpărări.
Sistemul 365ERP este alcătuit din mai multe module care au nomenclatoare precum:
  • Coduri Caen;
  • Bunuri;
  • Valute;
  • Județe;
  • Localități;
  • Cursuri valutare;
  • Culori;
  • Companie de lucru;
  • Tipuri Adresă;
  • Sectoare Instituționale.
Costurile inițiale ale programului sunt aproape nule, iar plata se realizează sub forma unui abonament lunar, nu există un preț standard fix, iar tariful se stabilește în funcție de mai mulți factori care vizează compania.

Un alt avantaj pe care îl prezintă implementarea softului 365 ERP rezidă în versatilitatea sistemului. Cu alte cuvinte, se poate permite actualizarea modului, în funcție de anumite modificări care pot interveni (de pildă, modificările din legislația românească) – integrarea jurnalelor și a declarațiilor fiscale în sistemul informatic pentru a facilita procesul de depunere al acestora.

Niciun comentariu: