sâmbătă, 14 octombrie 2017

Fericirea poate căpăta mai multe nuanțe: Vibrația Smaraldului

Iubirea este un sentiment de împlinire care trebuie sărbătorit cu gesturi pline de tandrețe însoțite de mici dovezi. Femeile își doresc să fie alintate, să petreacă mult timp împreună cu perechea lor, să fie admirate, iubite.


Un inel de logodnă începe să scrie o poveste de iubire frumoasă, atunci când doi oameni consideră că a venit momentul să-și unească destinele.

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au fost atrase de farmecul bijuteriilor cu pietre prețioase. Regina Cleopatra avea o personalitate puternică ce atrăgea mereu priviri admirative, era fascinată de frumusețea smaraldului. Mumiile din Egipt erau îngropate adesea purtând aceste cristale sofisticate la gât.

De ce să alegem inelul cu smarald?

Se spune că această piatră prețioasă simbolizează fertilitatea, prosperitatea, viața, renașterea. Culoarea verde simbolizează natura, revitalizarea, sănătatea, armonia și echilibrul.
În diferite culturi, verdele are anumite particularități și anume: transmite vibrații pozitive și induce o stare de relaxare și de calm. O altă semnificație pe care o are această culoare este siguranța, încrederea, seninătatea.

De pildă, în China, verdele simbolizează înțelepciunea și frumusețea, în timp ce, în Japonia, simbolizează viața eternă.

În hinduism, smaraldul simbolizează iubirea matură, plină de înțelepciune, capabilă să treacă peste orice obstacol și să dărâme orice zid. În India, termenul „smarald” înseamnă „verdele lucrurilor care cresc”.

Piatra care ascunde frumusețea zeiței dragostei

Cuvântul „smarald” provine din limba greacă (smaragdos) și înseamnă „piatră strălucitoare” sau „zeița tuturor pietrelor verzi” (după alte surse). Se spune că piatra preferată a Cleopatrei aduce multe beneficii purtătorilor ei și anume: în vremurile străvechi, regii obișnuiau să bea din pocale de smarald deoarece îi proteja pe aceștia de otrăvuri, acționând ca un antidot. De altfel, această piatră simbolizează puterea.

Se mai spune și că farmecul și frumusețea infinită a zeiței Venus, zeița dragostei, stă închisă în verdele cristalului.

Cuplurile care sărbătoresc 55 de ani de la aniversarea căsătoriei, celebrează nunta de smarald. Se spune că este bine să primească în dar această piatră prețioasă ca un simbol al căsniciei lor trainice și pentru a avea mult noroc.

Proprietățile smaraldului

Este bine știut faptul că smaraldul are proprietăți benefice și anume stimulează creativitatea, inteligența, aptitudinile lingvistice, reduce stresul și ajută la reglarea circulației sangvine.
Un alt efect pe care se crede că l-ar avea este eliminarea toxicității emoționale. Se spune că cei care au fost trădați, mințiți, înșelați ar trebui să poarte asupra lor un smarald pentru a-și vindeca rănile sufletești.

Istoricii consemnează faptul că împăratul Nero privea luptele între gladiatori printr-un smarald. Conducătorul Imperiului Mongol Shan Jahan era și el captivat de frumusețea cristalului.
Această gemă este foarte valoroasă, ocupând poziția a doua alături de safir, după diamant.

Cui i se potrivește smaraldul?

Dacă partenera dumneavoastră are o personalitate puternică asemenea Cleopatrei și are o preferință pentru culoarea verde, puteți opta pentru un inel de logodnă cu smarald. Dacă considerați că piatra nu se potrivește cu stilul acesteia, puteți alege un inel de logodnă cu diamante, de pildă. Iubirea trebuie sărbătorită printr-un legământ sincer pecetluit cu un accesoriu purtat pe deget cu bucurie.

Statisticile susțin faptul că inelele de logodnă cu smarald se numără printre preferatele cumpărătorilor pentru rafinamentul și eleganța de care dau dovadă. În fiecare an, odată cu numărul logodnicelor care atrag priviri admirative precum Cleopatra, crește și numărul de inele achiziționate de viitorii lor soți.
Iar dacă sunteți în căutarea unui astfel de simbol al iubirii veșnice, o colecție impresionantă de inele de logodnă cu smarald, pe care le veți îndrăgi cu siguranță, poate fi găsită în bijuteriile online.

Niciun comentariu: