joi, 28 septembrie 2017

Primul tort personalizat!

Schimbarea temperaturilor din ultimele zile mi-a dat, brusc, acea senzație de „winter is coming”. Cred că știe toată lumea la ce mă refer. În momentul în care, după câteva luni de soare călduros și vreme caniculară, momentul în care simți pentru prima dată, din nou, frigul, te face să calculezi cât mai e până la Crăciun.
Exact asta am făcut eu și mi-am dat seama că nu mai e chiar atât de mult. Nici nu ne vom da seama cum trec aceste câteva luni rămase și sărbătorile de iarnă ne vor prinde, ca de obicei, pe nepusă masă.
Cel puțin pe noi, pentru că mereu ne lăsăm pe ultima sută de metri cu pregătirile, cumpărăturile, cadourile și toate celelalte de care trebuie să te ocupi. Inclusiv prăjiturile, care până în acest an, de Paște, mi-au mâncat zilele.
Însă am hotărât că, începând cu următoarea sărbătoare mare – adică exact cu acest Crăciun – nu mai fac prostia să mă chinui ore în șir cu blaturi, creme, coaceri și ornări pentru ca, în cele din urmă, să râvnim fascinați la prăjiturile și torturile moderne pe care le vedem la alții, când îi vizităm.
Iar datorită acestei decizii, aștept cu și mai multă nerăbdare să treacă aceste luni și să vină Crăciunul. Unde mai pui că imediat după e și Anul Nou? Abia aștept să trăiesc, pentru prima dată, senzația de pregătiri mai lejere pentru sărbători și să am, totodată, cele mai frumos decorate și mai gustoase prăjituri.
Nu știu încă exact ce și de unde voi lua, însă am început să-mi fac o listă cu câteva preferințe de torturi. Evident, pentru că tot aștept de atât de mult timp să experimentez asta, mă orientez doar pe torturi personalizate în fel și chip. Iată la ce m-am gândit până acum:
  • Un tort personalizat în spiritul Crăciunului, cu însuși Moș Crăciun
În cele din urmă, ce personaj poate fi mai potrivit pentru această sărbătoare dacă nu Moșul? În plus, poate fi super-simpatic și un tort roșu – chiar dacă are și ceva alb – chiar nu am mai avut!
  • Un tort personalizat cu prea-frumosul anotimp alb
Am găsit pe internet o mulțime de modele de torturi cu temă de iarnă și sunt absolut superbe! De la fulgi de nea, brăduți, săniuțe și spiriduși, modelele sunt nenumărate și, cu siguranță, există și în București cofetării care să realizeze astfel de minunății!
  • Tort cu tematica unui drăguț om de zăpadă
Ce poate fi mai simpatic de atât? Toată lumea își amintește cu drag de oamenii de zăpadă pe care îi făceau în copilărie și, până la urmă, fac parte din categoria celor mai importante simboluri ale iernii.
  • Usuleții polari, renii sau pinguinii pot fi niște drăgălășenii delicioase pe un tort superb
Chiar dacă pare să fie ceva mai complicat de realizat, sunt o mulțime de specialiști care lucrează figurine minuțioase. De fapt, în ziua de astăzi, majoritatea torturilor personalizate au tot felul de astfel de figurine – fie că sunt personaje din desenele animate sau povești, fie că sunt decorațiuni specifice unor hobby-uri, flori sau te-miri-ce-altceva.


De exemplu, în căutările pe care le-am făcut până acum, am găsit site-ul edulce.ro și am descoperit că este una dintre cele mai apreciate cofetării online care livrează în București. Ce mi-a plăcut la ei a fost tocmai ideea de a face comanda lejer și de a nu ieși absolut deloc din casă pentru a obține produsul (ce-i drept, eu nu prea auzisem de livrarea tortului la ușă, mă gândeam că trebuie măcar să merg să-l ridic).
Din punct de vedere al modelelor, cei de la edulce par să aibă o experiență vastă, având foarte multe torturi și toate arată minunat! Cu siguranță pot face, la comandă, și un tort personalizat în spiritul Crăciunului!Un comentariu:

Mery spunea...

Mmmmmm... Ce bine arata!!! Chiar merita ca sa comanzi un asemeena tort pentru o ocazie foarte, foarte speciala!!!