luni, 13 februarie 2017

Proiecte de case de vacanta pentru cei doi veri ai mei

Pe net poti sa gasesti usor idei, daca vrei un inedit proiect case de vacanta pentru doua familii, ce au dobandit de curand, in comun, o bucata de teren bine pozitionata intr-o zona feerica a tarii. 
Grozava inventie mai este si internetul asta!
Pe vremuri ar fi trebuit sa alergi mult si bine dupa reviste specializate de arhitectura, de unde sa te inspiri, inainte sa pornesti la vanatoare de arhitecti.
Mai am si acum in biblioteca numere de colectie din "Arhitectura",  revista Uniunii Arhitectilor din Romania,  fondata hat, tocmai prin anul 1906.
Pe cand eram la liceu, mi-ar fi placut ca sa devin arhitecta, dar se pare ca iubesc mult mai mult desenul liber, comparativ cu cel tehnic, de aceea am si absolvit niste cursuri de pictura in urma cu niste ani, asa, pentru sufletul meu. 
Motiv pentru care e mai bine ca sa las partea cu proiectarea caselor celor ce se pricep cu adevarat, iar eu sa ma ocup mai degraba de amenajari interioare pentru rude si prieteni (ca hobby), dupa ce imobilele sunt deja construite.
Un design casa de vacanta cu adevarat deosebit, nu poate ca sa fie propus clientilor decat de catre un birou de arhitectura cu experienta in acest domeniu, doar specialistii de acolo putand ca sa aiba abilitatea de a reuni inteligent dorintele beneficiarilor cu cerintele spatiului unde constructia respectiva urmeaza a fi amplasata si cu nivelul bugetului de care clientii dispun.Oricum, daca o casa de vacanta originala este dificil de proiectat, va dati seama cum este sa gasesti solutii arhitecturale inedite pentru un proiect case de vacanta mai amplu, precum este acela solicitat de doua familii inrudite.
Nefiind acceptabil un design casa de vacanta identic pentru ambele edificii particulare de odihna, cu siguranta ca, aceste doua constructii ar trebui sa aiba si anumite elemente de legatura intre ele, asa cum intre doua surori sau intre doi frati exista asemanari evidente, chiar daca nu este vorba de gemeni.
De ce va povestesc de proiecte de case de vacanta ridicate pe acelasi teren?
Pentru ca am primit de la verii mei luna trecuta misiunea ca sa gasesc un birou de arhitectura bun in Bucuresti, deoarece tocmai au mostenit o bucata de teren intr-o zona montana superba, la poale de Fagaras, iar acum viseaza deja la viitoarele concedii estivale si hibernale ce le vor petrece acolo.Cum nu se gandesc sa se rezume la doua corturi, cate unul pentru fiecare familie, vor doua casute de vacanta dragute, pentru ca suprafata de pamant este generoasa si este mai bine ca fiecare dintre frati sa aiba un refugiu al lui, ca sa nu se iveasca ulterior vreo cearta intre ei sau intre sotii, cum s-ar putea intampla daca ar alege varianta construirii unei singure case de vacanta, comune.
One Design este biroul de arhitectura, design interior, urbanism si inginerie de arhitectura pe care l-am ales, dupa o cercetare serioasa, deoarece mi-au placut creatiile arhitecturale realizate de oamenii ce activeaza aici si, sunt convinsa, ele vor fi apreciate asa cum se cuvine si de catre cei doi veri ai mei, precum si de catre familiile lor (adica de sotii si de catre copii).
I-am ales pe specialistii de aici si pentru ca ofera servicii complete de proiectare, pornind de la planificarea strategica, design si pana la facilitatile de management.
Abia astept ca verii mei sa ia legatura cu echipa One Design si sa demareze executarea lucrarilor, pentru ca m-au asigurat ca eu voi fi pe post de musafira privilegiata in viitoarele lor casute de vacanta.Niciun comentariu: