marți, 31 ianuarie 2017

O femeie de afaceri patroneaza cea mai mare companie producatoare de vinuri romaneasca

wine-1717650_960_720
Luchi Georgescu Vincon, iata o sintagma ce asociaza indisolubil numele celei mai cunoscute femei de afaceri din judetul Vrancea si denumirea renumitei companii producatoare de vin, din nord-estul Romaniei, cu o traditie de saizeci si opt de ani in domeniu.
Societatea Vincon are in exploatare peste 1.500 hectare de vita de vie in Vrancea si circa 60 hectare in zona Sahateni - judetul Buzau.
Cine nu a auzit de crama Beciul Domnesc, de exemplu?
Este doar una dintre cele unsprezece crame ale companiei Vincon, ce mai include in total trei depozite pentru produse finite si trei platforme industriale pentru conditionarea si imbutelierea vinului, a vinarsului, bauturilor spirtoase si a otetului.
Cu peste 150 de produse renumite, indiferent ca este vorba de cele vinuri, vinars, otet sau alcool sanitar, Vincon este un brand ce s-a impus cu brio pe piata autohtona, dar si pe pietele straine din domeniu, extrem de concurentiale.
In prezent, compania VINCON, a carei proprietara majoritara este doamna Luchi Georgescu, este cea mai mare producatoare de vinuri din tara noastra.
Traseul pe care antreprenoarea l-a parcurs a fost foarte anevoios, pana cand s-a ajuns ca "Luchi Georgescu Vincon" sa fie deja asocierea pe care cei mai multi cunoscatori o fac automat, in momentul in care se refera la marea producatoare de vinuri de calitate.
Asa cum insasi celebra femeie de afaceri povesteste, Luchi Georgescu a pornit la drum imediat dupa Evenimentele din '89, angajandu-se la o reprezentanta straina capitalista specializata... nu, nu in vinuri, ci in exportul cu fier beton si cherestea! Acest lucru s-a intamplat dupa ce, in perioada comunista, isi facuse deja "botezul" lucrand in domeniul comertului exterior cu tarile din blocul comunist.
Dupa o perioada in care a acumulat multe cunostinte despre cum functioneaza si relatiile de natura comerciala occidentale, a decis ca este cazul ca poate trece la un nou nivel: infiintare primei firme de import-export, de intermedieri.
Dupa o vreme, mai precis fix in urma cu douazeci de ani, hazardul a facut-o ca sa intre in actionariatul unei firme producatoare de alcool, i-a placut ce se intampla in acest sector de activitate, asa ca din 1999 a preluat societatea comerciala Vincon, iar dupa numai un an Meda, binecunoscuta procesatoare de carne din tara noastra.
Pasiunea si puterea deosebita de munca a facut-o ca sa depuna tot efortul de care a fost capabila pentru dezvoltarea prioritara a acestor doua afaceri de "de suflet", asa se face ca in urma cu un an a refuzat o propunere atractiva de 60 de milione de euro, suma ce i-a fost oferita daca se invoieste ca sa vanda compania Vincon.
Desi mai are si alte doua afaceri de succes (doua hoteluri pe litoral si o firma de constructii), ca sa nu mai vorbim de Meda Prod '98, Luchi Georgescu nu a putut sa se desparta la Vincon, in care a investit de-a lungul anilor nu doar multa energie, suflet, dar si din punct financiar, nu mai putin decat 40 de milioane de euro.
In viitor, telul este ca vestita companie, ce vinde cam jumatate din vinurile din gama celor premium, sa ajunga rapid la vanzari de peste 80% in materie de vinuri din categoria celor de calitate superioara. 
Stiind determinarea specialistilor de la Vincon, sub conducerea doamnei Luchi Georgescu, cu siguranta vor reusi!


Niciun comentariu: