joi, 27 octombrie 2016

Altarul – loc sfant

Biserica reprezinta una din cele mai importante institutii ale societatii.

Acest lucru se datoreaza numarului mare de simpatizanti pe care aceasta institutie ii are. Avand in vedere ca biserica reprezinta casa lui Dumnezeu, nici nu e de mirare de ce Biserica are un numar atat de mare de simpatizanti.

Acest lucru se observa cel mai bine in momentul in care se oficiaza slujbe deoarece numarul celor care participa la aceste slujbe este in continua crestere. Chiar daca nu trebuie sa stii prea multe lucruri cu privire la modul in care este construita biserica ci motivul pentru care tu te afli in interiorul acesteia, exista un minim de informatii pe care trebuie sa il cunosti astfel incat sa stii ce ai de facut in momentul in care te duci la biserica.

Cea mai importanta zona dintr-o biserica este reprezentata fara nici o indoiala de Altar. Acesta este situat in partea de rasarit a bisericii si este construit mai sus decat restul bisericii.

Pentru ca nu doar Altarul se regaseste intr-o biserica acesta trebuie sa fie separat de restul incaperilor bisericii. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul catapeteasmei. Deoarece catapeteasma este o componenta de baza cand este vorba de mobilier bisericesc aceasta poate fi achizitionata numai din magazinele de specialitate. Inainte de a o achizitiona iti recomand sa vezi cat mai multe oferte pentru catapeteasma pret.

Reintorcandu-ma la tema acestui articol, si anume faptul ca altarul reprezinta cel mai sfant loc din cadrul unei biserici haide sa aflam impreuna de ce se intampla acest lucru.
Un prim motiv pentru care Altarul este considerat cel mai sfant loc din cadrul unei biserici este reprezentat de faptul ca in interiorul acestuia se savarsesc cele mai impotante slujbe religioase.

Un al doilea motiv este reprezentat de obiectele sfinte care se regasesc in cadrul Altarului. Sfanta masa pe care se savarseste sfanta liturghie, sfantul antimis precum si sfanta evanghelie sunt obiectele care fac ca altarul sa fie locul cel mai sfant din cadrul unei biserici. Pentru ca este un loc sfant in interiorul acestuia au voie doar clericii. De asemenea si barbatii pot intra in Altar insa doar in situatii speciale si numai cu acordul clericilor.

In speranta ca am reusit sa te familiarizez un pic cu ceea ce inseamna biserica, iti recomand ca atunci cand te duci la biserica singurul lucru care sa te intereseze sa fie reculegerea ta.

Niciun comentariu: