miercuri, 14 septembrie 2016

Vata bazaltica castigatoare in lupta cu polistirenul!

Vecinul meu si-a cumparat azi vata bazaltica pentru izolatii termice de pe emenatwork.ro, site-ul acela vestit pentru diversitatea materialelor de constructii pe care le ofera celor interesati.

Vine toamna si se cam impunea ca nea Aurel sa ia masuri si sa isi izoleze locuinta, ca sa nu mai pateasca precum in iarna trecuta, cand si-a blestemat zilele pentru ca nu a ascultat de aceia ce se pricep cu adevarat la ce inseamna o izolatie termica de calitate si a ales polistirenul, nu vata bazaltica.
Dar asa e cand te scumpesti la tarate... Ai de suportat greu neplacerile iernii, iar familia vecinului meu stie de-acum asta, cu varf si indesat!
Si doar i-am spus chiar si eu anul trecut ca in razboiul pe viata si pe moarte dintre polistiren si vata bazaltica, varianta numarul doi castiga la toate capitolele: termoizolatie ecologica, rezistenta la umiditate (nu degeaba este folosita de arhitecti si pentru a hidroizola podelele bailor), calitati ignifuge certe (inclusiv prin faptul ca nu degaja substante toxice pentru sanatatea umana, precum o face polistirenul, la ardere), rezistenta la coroziune, rezistenta la atacul microorganismelor si ciupercilor (adica nu apare mucegaiul si nu putrezeste!), plus ca nu reprezinta o atractie pentru soareci si insecte, care pleaca unde vad cu ochii, spre case mai primitoare decat acelea ce au izolatii termice de acest tip.
Avand in vedere cele de mai sus, pai nu a luat o decizie gresita anul trecut nea Aurel cand si-a bagat banii in polistiren pentru simplul motiv ca este mai ieftin?
Ce folos ca l-a luat mai ieftin (nu ca vata bazaltica ar costa vreo avere!), daca acum il da jos pentru a-l inlocui cu o izolatie termica de calitate?
Asadar cheltuie bani de doua ori pentru aceeasi lucrare!
Nu mai vorbesc ca polistirenul nu e deloc un bun izolator fonic, pe cand vata bazaltica are si aceasta proprietate de mare valoare, mai ales cand locuiesti pe o strada foarte circulata, precum este a noastra.
De la Emenatwork.ro nea Aurel a cumparat acest material de izolatie termica si acustica sub forma de placi.
Si-a luat acum vecinul meu online doua tipuri de placi de vata bazaltica: unele pentru izolatie exterioara si unele pentru interior, diferenta principala dintre acestea fiind grosimea.
Din primavara tot pune banut langa banut, pentru a strange suma indestulatoare pentru cumparatura asta. Uite ca acum a reusit sa isi comande vata bazaltica visata!
Noroc ca ajutat de doi prieteni vor face lucrarea de izolare termica si fonica singuri, pentru ca se pricep. Se pare ca doar cu polistirenul nu prea au avut inspiratie anul trecut! Asa e cand nu vrei sa iesi din rand si te complaci sa faci doar ceea ce fac toti ceilalti. Zicea nea Aurel anul trecut: "Cum sa pun placi de vata bazaltica? Ce, sunt eu mai cu mot?"
Uite ca uneori trebuie sa fii "mai cu mot", daca vrei sa iti fie bine, tie si familiei tale.
Va invit si pe voi sa dati un click pe emenatwork.ro daca vreti materiale de constructie de calitate. Nici macar nu au preturi exorbitante. Intrati chiar acum si convingeti-va singuri!
Asa stand lucrurile, poate ca a sosit vremea sa nu mai faceti nici  voi "ca toata lumea" si sa renuntati la desuetul polistiren in favoarea altor materiale ecologice, cu avantaje certe atat pentru locuinta, cat si, mai ales, pentru sanatatea familie dvs.

Niciun comentariu: