marți, 6 septembrie 2016

Cum sa-mi ajut copilul sa invete o limba straina?

In cazul in care observi faptul ca al tau copil e atras de o limba straina, trebuie neaparat sa incerci sa il ajuti sa o invete. Ideal ar fi sa il inscrii la cursurile organizate de Echo Kids, un Centru de Limbi Straine cu specialisti gata sa-i vina in ajutor.
Ideal ar fi sa alegi o astfel de varianta deoarece profesorii au experienta in invatarea limbilor straine, ei au metodele potrivite si spatiul perfect pentru a face acest lucru intr-o atmosfera potrivita. Pentru mai multe detalii legate de cursurile celor de la Echo Kids, intra pe site-ul http://www.echokids.ro/.
Daca nu iti permiti financiar sa optezi pentru anumite cursuri sau daca stii tu bine o limba straina si esti dispus/a sa iti inveti copilul, vreau sa iti dau cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos:
  • Ajuta-l de mic. E important sa incerci sa iti inveti copilul o limba straina de mic. Cu cat sunt mai mici, cu atat prind mai repede. Acest aspect este foarte important. Insa, tu trebuie sa hotarasti ce limba straina vrei sa il inveti, din moment ce e prea mic pentru a sti ce ii place. In mod clar, daca il inveti tu, trebuie sa fie o limba pe care o stii.
  • Incepe cu lucrurile simple. In mod categoric trebuie sa incerci cu ce e mai simplu si usor. Nu poti sa iti inveti copilul sa citeasca in engleza, de exemplu, din moment ce el nu stie nici in romana. Incepe cu lucrurile de baza. Invata-l cum sunt denumite cuvintele in ambele limbi, atat in romana, cat si in limba pe care vrei/vrea sa o invete.
  • Ocupa-te zilnic de invatarea unei limbi straine. Rezerva-ti timp in fiecare zi pentru a-ti invata copilul o limba straina, in momentul in care iei aceasta decizie. Constanta il va ajuta sa invete mult mai repede si mai usor.
  • Cumpara-i carti si dictionare. Cartile si dictionarele pentru cei care vor sa invete o limba straina sunt diferite in functie de varsta, dar si in functie de nivelul la care se afla respectiva persoana. Pentru cei mici, pentru cei care au pana in 5-6 ani sunt ideale cartile care ii ajuta sa invete cu ajutorul imaginilor.
Ocupa-te de acest lucru doar daca ai timpul necesar, dar si rabdarea necesara. Bineinteles ca si cunostintele sunt extrem de importante, cele mai importante, deoarece e nevoie ca cel mic sa invete corect limba dorita. Daca nu stii prea bine o limba straina, daca nu ai timp si nici rabdarea necesara, lasa totul pe mana specialistilor de la Echo Kids.

Niciun comentariu: