joi, 11 august 2016

Cum am rezolvat problema liftului mai mereu defect din blocul meu!

Ce bine ca am gasit adresa   http://www.mpifma.ro/ascensoare/  pe net, cand s-a pus problema la noi in bloc a achizitionarii unui lift nou sau a modernizarii celui existent!

V-am mai povestit eu pe blog, ca locuiesc la etajul 1, asa incat nu prea folosesc ascensorul, desi, in calitate de proprietara cotizez cot la cot, de cand m-am mutat aici, impreuna  cu toti ceilalti  locatari, la tot ce inseamna reparatie sau modernizare lift.

La inceput nu prea intelegeam de ce ar trebui sa platesc si eu cheltuielile cu acest lift invechit, care s-a tot stricat in ultima vreme, din moment ce urc pe scari.. 

In fiecare an, iar si iar, era aceeasi poveste: "Avem probleme cu ascensorul!"

Era un lucru deja intrat in obisnuita oricarui locatar de la noi din imobil sa tot dea bani fara numar pentru ceva care, dupa nici doua-trei saptamani, iar se oprea!

Sincer, pe mine ma deranjau mai mult tropaiturile celor ce urcau pe scari, care se auzeau din sufragerie, nu neaparat faptul ca indaratnicul lift functiona mai mult dupa cheful propriu, decat dupa dorinta oamenilor ce doreau sa il foloseasca.

Unii vecini mai ghinionisti chiar au ramas blocati intre etaje, asa incat au capatat cu timpul o adevarata fobie, manifestata printr-o frica cumplita de a se mai urca in lifturi, fie ele lifturi de bloc sau lifturi pentru cladiri administrative!

Asa stand lucrurile, pentru ca ascensorul nostru era unul dintre acele lifturi care aveau nevoie urgenta de o reparatie capitala, executata de profesionisti reali, nu de inca vreo echipa de carpaci, angajata "la negru" sau "la gri", de vreun intreprinzator istet ce si-au tras la iuteala o firma ce ofera servicii de intretinere ascensoare, precum s-a intamplat pana acum, am decis sa ma implic eu insami in problema.De regula nu ma amestec, dar acum, dupa ce am auzit ca administratorul nostru deja punea la cale sa dea inca un "tun", tradus printr-o intelegere cu o alta firma obscura de reparat lifturi, in urma careia sa se aleaga si el cu un comision suficient de mare pentru a petrece la Techirghiol, la namol, doua saptamani cu nevasta, am luat atitudine.

E usor sa ceri bani pentru lucrari de proasta calitate si sa ii si obtii, pe motiv ca: "Asa s-a votat la Adunarea Generala a Proprietarilor. Daca nu va convine mutati-va din bloc!" (citat din vorbele de duh ale presedintelui Asociatiei)

Stiind ca MP IFMA este societatea etalon in materie de lifturi din Romania, le-am cautat adresa si m-am interesat in ce mod pot sa fie contactati, pentru ca sa apelam de acum inainte la specialisti in materie de depanare de lifturi care joaca in "Liga Mare", nu la "Categoria Pigmei Smecheri".

Conducerea blocului nostru nu a mai avut ce face si a facut contract ferm cu ei, asa ca in prezent avem un lift perfect functional, de toata frumusetea, cu care iti este mai mare dragul sa urci sau sa cobori.

Chiar si eu il mai iau din cand in cand, desi nu am de urcat decat vreo zece metri cu el, atat de fain este, o adevarata bijuterie silentioasa care pare desprins din filmele straine.

Daca si voi treceti prin tot soiul de intamplari neplacute datorita liftului blocului, mergeti la conducerea Asociatiei de Proprietari si incercati sa ii convingeti sa apeleze la profesionisti, adica la specialistii in ascensoare de la MP IFMA. Veti economisi bani si nu veti mai avea niciun fel de probleme cu ascensorul.

Niciun comentariu: