duminică, 22 mai 2016

Cateva sfaturi despre pompe drenaj

Daca v-ati intrebat vreodata, "Ce este o pompa drenaj?" atunci ai noroc, pentru ca probabil ca nu ati avut nevoie de una. Dar pentru proprietarii ghinionisti de subsoluri umede, iata definita: O pompa drenaj sta in subsol, fie sub (in cazul unei pompe submersibile) sau deasupra podelei. Aceasta pompeaza apa care se aduna in bazinul colector, descarcandu-o in aer liber. Instalarea uneia poate fi o treaba murdara, asa ca incercati mai intai sa rezolvati problema apei in alt mod. In cazul in care aveti nevoie de o pompa drenaj, alegeti una cu o alarma pentru a va alerta atunci cand apa atinge un anumit nivel. O alta caracteristica de care este indicat sa tineti cont este o baterie de rezerva, ceea ce permite aparatului sa functioneze chiar si in timpul unei pene de curent. Testati pompa in mod regulat si asigurati-va ca supapa de control functioneaza, astfel incat apa nu curge inapoi in subsol.
Exista cateva reguli pe care sa le pastrati in minte despre pompe drenaj.
Prima este ca nu va trebui sa cumperati niciodata o pompa drenak, daca achizitionati o casa care nu are inundatii. A doua este ca, daca ati cumparat o casa cu o problema de apa, pot exista mai multe moduri de a le corecta inainte de a recurge la o pompa drenaj si groapa. In al treilea rand, in cazul in care trebuie sa cumperati o pompa drenaj, cumparati una foarte buna – de fapt ar avea sens sa cumperati doua sau trei pompe drenaj!
Cand va este prezentata o casa de catre un agent imobiliar, incercati sa incepeti turul in subsol. In cazul in care exista dovezi ale unei probleme semnificative de apa (cum ar fi o groapa de pompa activa si pompa de apa sau urme de apa pe pereti), renuntati inainte de a va indragosti de bucatarie sau dormitorul principal. Un subsol umed va provoca tot felul de probleme dincolo de apa - rugina, putregai, mucegai, si aerul din interior nesanatos.
In cazul in care pur si simplu trebuie sa cumperati casa sau ati cumparat-o deja, incercati sa opriti intrarea apei. Am cunoscut proprietarii de case care au instalat o pompa drenaj doar sa abandoneze utilizarea acesteia dupa instalarea unei perdele de evacuare in aer liber, care deviaza apa intr-un iaz.
Instalarea sau repararea jgheaburilor, astfel incat acestea sa nu se scurga in apropierea temeliei poate face, de asemenea, o mare diferenta. Iar daca o alee, patio sau piscina sunt inclinate spre casa ta in loc de departe de ea, acestea contribuie cu sute de litri de apa la problema ta.
Exista servicii care pot renivela dalele astfel incat acestea sa se scurga departe de casa, si mai multe tipuri de terase pot fi indepartate si reinstalate cu panta corespunzatoare, fara prea multa cheltuiala.
Cumpararea unei pompe drenaj
Daca problema apei este grava (de exemplu, o masa mare de apa, care devine mai mare atunci cand ploua), veti avea nevoie de o pompa drenaj. Iata cateva sfaturi rapide cu privire la selectarea pompei de drenaj potrivite:
• Alegeti o pompa submersibila daca bazinul vostru are spatiul necesar. Pompele submersibile permit gropii colectoare sa fie acoperita cu un capac, reducand zgomotul pompei si oprind resturile din a cadea in groapa. Un capac etans la aer ajuta, de asemenea, la mentinerea aerului umed de a fi eliberat in casa ta.
• Cumparati pompa cu un miez de fonta, nu unul din plastic. Fonta ajuta la disiparea caldurii in apa din jur, prelungind durata de viata a pompei.
• Pentru a reduce la minimum riscul de infundare, pompa trebuie sa aiba un aport de design fara ecran cuplat cu o elice care se poate ocupa de materialele solide de pana la 1,5 cm in diametru.
• Comutatorul trebuie sa fie mecanic, nu un comutator de presiune, iar flotorul trebuie sa fie solid astfel incat sa nu poata deveni imbibat cu apa, esuand sa porneasca, arzand pompa.
Pompe secundare si de rezerva
O pompa secundara instalata chiar langa prima este o idee buna, de asemenea, mai ales in cazul in care subsolul dumneavoastra a fost transformat in spatiu de locuit sau daca stocati obiecte de valoare acolo. In cazul in care pompa principala esueaza sau este coplesita, pompa de rezerva preia automat.
Pentru asigurare suplimentara, o pompa cu baterie de rezerva poate fi, de asemenea, instalata. Atunci cand electricitatea se opreste, asa cum se intampla de multe ori intr-o furtuna, pompa alimentata cu baterii poate continua pomparea pana la doua zile, in functie de cerere.
Pachete cu doua sau trei pompe drenaj sunt disponibile pe piata. O optiune mai putin costisitoare este de a instala o alarma de apa si de a pastra o pompa de rezerva la indemana in cazul in care pompa principala esueaza.
Consideratii pentru instalatiile de pompare
O pompa drenaj submersibila va costa mai mult in ceea ce priveste instalarea decat o pompa piedestal. Tipul submersibil cere ca perimetrul interior al casei sa fie echipat cu un sistem de drenaj care curge in gaura colectoare. Odata ce apa atinge un nivel critic in gaura, pompa imersata propulseaza apa in conducta de apa reziduala, care se scurge in sistemul de canalizare municipal. O pompa piedestal nu necesita canale de scurgere perimetrale sau o gaura. Acestea costa mai putin atat ca materiale, cat si ca manopera, in comparatie cu o pompa submersibila. Cu toate acestea, o pompa de piedestal nu va pastra un subsol complet uscat, deoarece pompa sta deasupra nivelului podelei si se declanseaza numai atunci cand apa ajunge la o anumita inaltime deasupra nivelului pardoselii. Pompele de vidanjare vin in diferite dimensiuni si capacitati; zonele predispuse la inundatii vor avea nevoie de o mai puternica pompa, si, astfel, mai scumpa. Proprietarii de case care doresc o baterie de rezerva pentru pompa de carter va plati mai mult pentru aceasta caracteristica.

Niciun comentariu: