sâmbătă, 26 martie 2016

Un psihoterapeut bun te poate ajuta la rezolvarea obstacolelor si traumelor aparute in viata de familie

In curand voi lansa un nou proiect online referitor la schimbarile majore ce au survenit in materie de dreptul civil si am ajuns intr-un punct in care mi-am dat seama ca viitorii utilizatori ai platformei online ma vor intreba daca eu cunosc un cabinet psihologic in Bucuresti care se ocupa de terapie de familie.
Ai probleme in familie? Alegi sa mergi la mediator, coach sau la un psiholog? 

Stiu, multi vor spune ca este o cheltuiala in plus, ca daca un lucru nu merge bine intr-o casnicie este suficient sa apelezi la prieteni, la vreo ruda cu mai multa experienta de viata, la un mediator sau, mai nou, la un coach, ca tot este la moda intre vedete.

Parerea mea este ca prietenii si rudele iti pot face mai mult rau decat bine, in incercarea lor sincera de a te ajuta, deoarece ei isi vor intemeia sfaturile strict pe experienta lor de viata, impletita cu ceea ce li se pare ca stiu despre voi doi.

Mediatorul sau coach-ul, desi s-ar parea ca ar putea sa dea un ajutor mai avizat, fiind niste persoane straine, impartiale, nu cred ca au cunostintele necesare sa o faca (indiferent cat au platit ele pentru cursurile acelea de scurta durata in urma carora s-au ales cu niste cartoane denumite pompos: "diplome").
 

Categoric, cand doi parteneri sau unii membri ai familiei extinse se afla intr-un impas, ei trebuie mers la un psiholog specializat in terapie de cuplu (in sens restrans) sau terapie de familie (intr-un sens mai larg).

In primul rand pentru ca un psihoterapeut atestat a facut o facultate dificila si multe cursuri ulterioare pe aceasta tema, plus ca are la activ o cazuistica bogata, elemente ce l-au facut sa acumuleze elementele de baza ale acestei profesii delicate, in care se lucreaza cu sufletul omului.

Esti din Bucuresti si ai probleme in familie? Afla unde poti gasi un psiholog bun!


Psihologul de familie Camelia Dracsineanu, daca sunteti din Bucuresti, va putea sa ofere  unui cuplu in dificultate un ghidaj  corect in demersul de rezolvare al neintelegerilor, in asa fel incat ambii parteneri sa aiba de castigat, dar si membrilor unei familii, cand apar, de exemplu, conflicte intre generatii, ce pot degenera (parinti-copii, soacra-nora, frati s.a.m.d.)

dracsineanu camelia cabinet psihologie


Fiecare familie are particularitatile ei si este nevoie de o persoana avizata care sa ajute la restaurarea unei stari de bine in cadrul acesteia.

Te invit sa intri pe site-ul ei unde vei gasi multe lucruri interesante ce te vor face sa o contactezi pentru a stabili o prima intalnire de specialitate.

In plus, cei implicati pot sa invete corect procesul prin care vor putea sa depaseasca ulterior ei insisi problemele ce vor mai aparea,  inevitabil, in familie.

Si este vorba de o solutionare a acestor  obstacole in solidar, nu in mod separat, deoarece un terapeut adevarat ii va instrui asa cum se cuvine pentru a-si folosi resursele interne, respectiv abilitatile native si cele invatate de la psiholog, precum si anumite instrumente specifice pe care le vor afla pe parcursul sedintelor de consiliere.

Usor-usor vor putea astfel sa readuca pacea in familie (lucrand cu ei insisi), sa-si depaseasca accesele de furie, anxietate, depresie, inlocuindu-le cu sentimente calde de afectiune si respect reciproc.

Familia va iesi intarita dupa mersul la un psiholog specializat in terapie de familie,  precum este Camelia Dracsineanu, iar partenerii, dar mai ales copiii acestora, vor avea mult de castigat.

O terapie de familie reusita are la baza cuvinte-magice precum: COMUNICARE, COLABORARE, SOLUTII  WIN-WIN.

Specialistii spun ca, la fel ca intr-un divort, cea mai sigura cale pentru ca doi soti sa se desparta este ca ei sa apeleze anterior la doi terapeuti diferiti. La fel se intampla si cand este vorba de alti membrii ai familiei.

Asadar, daca vorbim de terapie de familie, este obligatorie alegerea aceluiasi psiholog, acceptat de familie, pentru ca altfel esecul consilierii este aproape sigur, deoarece impricinatii vor primi sfaturi diferite, ceea ce poate conduce la amplificarea si mai mult a conflictelor dintre ei.

In concluzie, nu va feriti de psiholog, pentru ca el va poate ajuta sa depasiti momentele grele cu care va confruntati si veti putea sa va simtiti din nou bine in cadrul familiei voastre minunate.

Cabinet psihologie Bucuresti

Niciun comentariu: