joi, 25 februarie 2016

Vacanta pe insula Corfu, o recomandare pentru vara lui 2016!

vacanta pe insula Corfu, asta mi-as dori in 2016 si, cine stie, visul meu s-ar putea sa se concretizeze in viitorul foarte apropiat.
De ce as alege un pachet turistic atat de incitant precum este o vacanta Corfu?
Poate pentru ca este cea mai verde insula greceasca, pentru ca are 30 de plaje premiate cu "Blue Flag", pentru ca imi place turcoazul si acolo il gasesc din plin.
Poate pentru ca imi place sa pictez faruri maritime, iar acolo se afla primul far din Grecia, ridicat de catre englezi in 1822, poate pentru parcul acvatic fabulos, cel mai mare si sud-estul Europei.
Poate pentru pisicile numeroase de pe insula, pentru liniste, pentru lux, pentru turistii de varsta a doua, mai putin pusi pe distractie zgomotoasa si mai mult pe relaxare adevarata.
Poate pentru alte lucruri...
Dar, in principal, as alege insula Corfu ca destinatie de vacanta pentru ca sunt admiratoare declarata a cartilor scriitorului britanic Lawrence George Durrell, romancier si poet talentat, eseist si dramatug, dar mai ales autorul unor carti de calatorie exceptionale.
In anul 1935, dupa ce a publicat prima sa carte, "Pied Piper of Lovers", acesta s-a mutat impreuna cu sotia, mama si cei trei frati mai mici pe insula Corfu, neputand sa se obisnuiasca deloc in Anglia, el, cel care se nascuse in fascinanta Indie Britanica.
A trait impreuna cu familia sa pe insula greceasca vreme de mai multi ani, pana cand razboiul i-a facut sa se indrepte spre alte zone mai linistite ale lumii.
"Celula lui Prospero" este una dintre cele mai importante carti care, indirect, vor face foarte multa publicitate insulei grecesti amintite, tot mai multi turisti cerand agentiilor de pretutindeni "o vacanta Corfu".
Ce este deosebit la cartea scrisa de Durell este faptul ca acesta descrie cu multa franchete obiceiurile locuitorilor, te teleporteaza in universul grecesc unde ajungi sa te plimbi agale pe strazile pietruite, sa inoti in apele de clestar, sa faci si tu vin, calcand voios ciorchinii de struguri zemosi, alaturi de insulari.
Citind "Celula lui Prospero" afli multe lucruri interesante despre istoria locurilor, despre miturile care circula din generatie in generatie pe Corfu,  despre unele remedii populare contra unor boli.
Cartea mai contine si o lista pe care un calator nu trebuie sa le rateze cand ajunge pe aceste meleaguri inconjurate de ape, sursa de inspiratie pentru planurile de vacanta ale multor turisti in ultimele decenii.
Toate bune si frumoase, dar cum poti ajunge acolo daca esti roman si vrei sa vizitezi aceasta insula-bijuterie greceasca?
O varianta buna ar fi sa intri si tu, cum am facut si eu, pe site-ul tui-travelcenter.ro unde ai parte de reduceri Early Booking de  pana la -40% in luna februarie 2016.
Mai precis, poti sa-ti rezervi o excursie in Grecia cu doar 99 de Euro.
vacante ieftine insule grecesti 2016
Nu-i asa ca suna bine?
Atunci pune si tu mana pe telefon, formeaza numarul de pe site si un consultant in turism o sa iti dea toate detaliile pe care le doresti.
Iar apoi, dupa ce ti-ai facut rezervarea, daca nu ai citit inca cartea lui Lawrence George Durrell merita sa o faci acum. O sa iti placa in mod sigur!
O vacanta estivala pe insula Corfu minunata iti urez!

Niciun comentariu: