sâmbătă, 13 februarie 2016

Mihail Sebastian Arghiropol - sfaturi pentru tinerii ce vor sa lucreze in publicitate

Mihail Sebastian Arghiropol a dat un interviu la finele lunii ianuarie pentru prestigiosul site business24.ro unde ofera niste sfaturi interesante pentru tinerii care doresc sa intre in arena dura a publicitarilor din tara noastra.

Cu o experienta in domeniu de peste 22 de ani, cu circa 170 proiecte importante realizate de-a lungul anilor, Mihail Sebastian Arghiropol, managerul general al agentiei de PR si Advertising „Media One“, face o radiografie corecta a ceea ce a insemnat sa lucrezi in publicitate "in perioada romantica" a anilor '90 si ce inseamna in prezent, cand schimbarile se petrec intr-un ritm ametitor si in acest sector de activitate atat de special.In interviul de care va povestesc, Mihail Sebastian Arghiropol, demonteaza mitul ca este suficient sa fii o persoana cu o creativitate debordanta, pentru a lucra astazi in publicitate si a obtine rezultate notabile.

Ciudat pentru o persoana care este si scenograf, nu-i asa?

Evident, ideea conteaza, este punctul de la care se pleaca, dar in prezent o agentie care vinde servicii de publicitate trebuie sa aiba oameni care se pricep si la multe alte lucruri: la statistica, strategii, contabilitate, specialisti care sa fie la curent cu cele mai noi studii referitoare la comportamentul potentialilor clienti, sa fie asi in vanzari.

Degeaba un publicitar are o idee geniala, daca ea nu este si validata de catre client, daca nu exista si dovada sociala ca va avea impact la publicul tinta al produsului sau serviciului pe care il va promova un viitor spot publicitar.

Mihail Sebastian Arghiropol subliniaza in interviul de care aminteam mai sus ca in urmatorii ani vom asista la transformari fundamentale in viata de zi cu zi datorita noilor tehnologii, ceea ce va duce si la modificari de substanta inclusiv in privinta comportamentului clientilor actuali.

Agentiile de publicitate, pentru a rezista pe piata, trebuie sa se replieze si ele rapid, sa fie gata sa se schimbe si ele concomitent cu piata, cu atat cu cat activeaza intr-un domeniu in care noul este litera de lege.

Cu toate acestea, trebuie ca publicitarii sa se adapteze si la cerintele clientilor actuali, la ritmul in care acestea se schimba, stiut fiind faptul ca daca esti cu un pas inaintea pietei esti un erou, dar daca esti mult prea inventiv (ba chiar si inovativ) si o iei cu doi pasi inainte, risti sa fii rejectat de piata si devii fara voie un martir pe motiv ca nu esti inteles de catre aceia carora vrei sa te adresezi.

Asadar, este nevoie de o calibrare permanenta a ofertei la nevoile clientilor agentiei, la ritmul in care acestia accepta noutatea, asa incat serviciile oferite sa fie unice, de impact, dar sa nu fie nici prea creative, pentru a nu trai dezamagirea de a fi respinse de catre beneficiari.

Mihail Sebastian Arghiropol  ii sfatuieste pe tinerii dornici sa lucreze in publicitate sa nu inceapa pe cont propriu, ca freelanceri, ci sa invete cu adevarat ce inseamna publicitatea adevarata si, mai ales, disciplina necesara in aceasta activitate (care nu face mereu casa buna cu un spirit prea creativ!), activand in cadrul unei agentii de publicitate serioase.

Probabil ca acesta este secretul succesului in advertising-ul actual!

Niciun comentariu: