joi, 21 ianuarie 2016

Interfoane pentru blocuri sistem digital duplex poti comanda online

Interfonul blocului nostru (panoul de apelare din exterior) a disparut acum cateva zile si aproape toti locatarii am crezut ca a fost furat. Intr-o perioada ca aceea pe care o traim noi, nu cred ca ar mira pe nimeni ca exista si bande de hoti specializate pana si in furtul de componente de interfoane.

Bine, vecina de la parter, dupa ce si-a facut trei cruci mari, i-a spus cui a vrut sa se opreasca in hol pentru a o asculta si ca, dupa opinia ei, panoul de la interfonul audio nu a disparut pentru ca unii au intentionat sa il dezmembreze si sa il vanda la targul de vechituri (desi este si asta o varianta credibila), ci pentru ca sa fie mai usor accesul in blocul nostru pentru spargatorii de locuinte.

Pana la urma misterul a fost dezlegat de catre presedintele Asociatiei de Proprietari: il luase el personal, pentru ca panoul interfonului fusese vandalizat, asa incat, intr-una din serile trecute, mai multi vecini au dardait in fata usii blocului ceva vreme, pana a venit cineva cu o cheie sa le descuie usa ferecata, pe care nu au putut sa o deschida personal.

Acum, sa fiu cinstita, nu am priceput eu prea bine cum i-a venit ideea asta "geniala", de a smulge din perete interfonul (partea esentiala a sistemului, mai precis), deteriorandu-l iremediabil, dar faptul este deja consumat, batranul interfon audio stricat, iar noi va trebui sa scoatem acum din buzunar bani pentru unul nou, ca doar nu va ganditi ca o sa suporte el costul unuia nou!

Firma care l-a instalat pe cel vechi nu mai exista, asa incat le-am recomandat eu sa apeleze la Electra Instal. Macar asa o sa iesim mai ieftin, fara a face rabat la calitate!

Am gasit-o pe net, in timp ce ma informam cam ce se poate face cu astfel de interfoane nefunctionale, mai exact daca exista vreun "cimitir de interfoane decedate subit" sau daca nu e nicio problema daca sunt aruncate direct la ghena.

Asa am ajuns pe site-ul electrainstal.ro de unde am aflat ca, prin H.G. 1037/2010, atat aceia ce instaleaza, cat si utilizatorii de interfoane sau videointerfoane, sunt obligati ca in situatia in care ele sunt inlocuite sa se adreseze acelora ce le colecteaza selectiv,  companiilor specializate in strangerea DEEE (a deseurilor de echipamente electrice si electronice).

De ce trebuie predate unei asemenea firme specializate? Pentru ca DEEE nu sunt biodegradabile, iar Romania s-a aliniat prevederilor europene in materie.

Ce rezulta de aici? Ca Electra Instal este o societate responsabila, constienta de importanta protejarii mediului inconjurator si implicit de faptul ca nu exista progres fara  o dezvoltare durabila.

Ce-i drept, e bine sa protejam natura de agresivitatea deseurilor, dar este bine si ca sa avem un sistem interfon performant care sa asigure o siguranta sporita celor ce locuiesc in blocul nostru.

Si de ce nu l-am comanda chiar de la ei, mai ales ca din ceea ce am citit pe website-ul lor de prezentare au oferte imbatabile, inclusiv reduceri extrem de atractive?

Daca esti administrator sau presedinte de bloc poti sa calculezi pretul pentru un sistem interfon Electra aici, asa incat poti sa vezi daca te incadrezi in bugetul preconizat.

interfoane ieftine pentru blocuriDesigur, se poate solicita si direct o oferta, dar si o consultanta online, pur si simplu  completand formularul aflat pe site.

Nea Aurica, presedintele nostru de bloc deja s-a hotarat sa apeleze la Electra Instal, pentru ca au peste 2.000 de clienti, in special asociatii de locatari, multe din Bucuresti.

Argumentul suprem a fost acela ca firma are propria echipa de montaj si instalare a echipamentelor, precum si de interventie in perioada de garantie si post-garantie. 

De aceea, daca va mai fi vreo problema in viitor, poate sa ii cheme rapid, nu sa mai smulga din peretele exterior al blocului panoul de apel, pe motiv ca s-a stricat sistemul interfon audio!

Niciun comentariu: