marți, 12 ianuarie 2016

Ignifugarea lemnului - operatiunea care poate tine focul la distanta!

Dupa catastrofa petrecuta spre sfarsitul anului trecut la Clubul Colectiv, tot mai multi oameni au inceput sa fie constienti cat de periculos este un incendiu si ca trebuie sa ia toate masurile ce se impun pentru evitarea unor dezastre similare.

Inclusiv cand vorbim de persoane particulare care isi construiesc case de vacanta din lemn, protejarea acestor constructii civile de mici dimensiuni in fata focului este importanta.

Ce-i drept, casele construite preponderent din material lemnos sunt ecologice, se pot realiza intr-un timp foarte scurt, rezista la cutremure si sunt ieftine. Insa ele au si o vulnerabilitate crescuta la incendii, de aceea este necesar ca proprietarii sa acorde o atentie sporita tratarii lemnului prin ignifugare.

Exista firme care ofera servicii de ignifugare lemn, de aceea obligatoriu trebuie ca atunci cand ne construim o casa de vacanta ecologica sa luam legatura cu specialistii care pot sa execute aceasta operatiune asa cum scrie la carte.

Avand in vedere ca materialele de constructie din lemn sunt incluse in clasa C4 de combustibilitate, adica se aprind extrem de usor, au nevoie sa fie tratate cu anumite substante care, desi nu le fac indestructibile la foc, pot sa le faca mai rezistente la flacara si sa  contribuie la diminuarea vitezei de propagare a acesteia.

Pur si simplu, un lemn ignifugat joaca rolul unui zid care impiedica un incendiu sa se propage, tinand focarul sub control o perioada de timp relativ mare, ceea ce permite interventia mai eficienta a pompierilor.

Tratamentul de ignifugare lemn este unul care se realizeaza atat la suprafata, dar si in fibra lemnoasa, in profunzime, substantele folosite crescand rezistenta la incendii, dar si la atacurile diversilor dusmani naturali (insecte, ciuperci).

ignifugare lemn ROVENT INVEST SRL


Operatiunea de ignifugare a lemnului are trei etape esentiale:

- pregatirea suprafetelor din lemn prin curatirea la exterior, dar si in profunzime a urmelor de praf, vopsea, alte impuritati, chituirea diverselor crapaturi, tratarea rosturilor;

- aplicarea unui prim strat cu o substanta speciala, tinandu-se cont de temperatura atmosferica si umiditatea suprafetei lemnoase ce se trateaza;

- aplicarea unui al doilea strat de produse avizate de organele competente in materie de securitate la incendii si protectie civila.

Daca intri pe site-ul servicii-ignifugare.ro o sa afli ca procedeul de ignifugare lemn prelungeste viata acestuia, deoarece el este tratat insecto-fungicid, asa incat cariile, mucegaiul, precum si alte microorganisme ce tind sa il distruga in timp sunt complet anihilate.

Este bine de stiut ca fara un tratament de ignifugare lemnul tinde sa se degradeze in circa 3 ani, de aceea este obligatorie sa apelati la profesionistii care stiu cel mai bine cum sa il protejeze de factorii naturali ce il pot agresa.

Nu doar casele din lemn beneficiaza de tratamentul cu substante ignifuge, ci si gardurile din lemn, terasele, mobila, elementele de decor, traversele de cale ferata si stalpii de electricitate.

O mentiune deosebita este aceea ca sarpanta (scheletul unei case) trebuie foarte bine ignifugat. Asa incat inainte de a incepe constructia unei case luati in calcul si acest aspect.

Rovent este o firma de ignifugare lemn care ofera clientilor sai servicii de o calitate superioara, executate intr-un timp redus si la niste preturi foarte convenabile.

Niciun comentariu: