luni, 11 ianuarie 2016

Afla cum trebuie curatata corect o hota de bucatarie

Oricine stie ca nu mai exista o bucatarie moderna care sa nu fie dotata si cu o hota, pentru eliminarea aburului si mirosurilor de mancare.
In principiu, acest aparat electrocasnic este destinat sa ne usureze viata, dar trebuie sa ne ingrijim si de intretinerea lui extrem de atenta, pentru ca altfel se poate transforma intr-un dusman de temut pentru sanatatea noastra.
Cum este posibil acest lucru? Cum poate sa ne imbolnaveasca o biata cutie metalica unde sunt asezate un ventilator, unul doua motoare si un filtru de aer destinat absorbirii mirosului neplacut, aburului si grasimilor?
In primul rand pentru ca filtrul de la hota absoarbe inclusiv bacterii. Tocmai din acest motiv filtrele de hartie se schimba obligatoriu la 2-3 luni, in timp ce filtrele metalice lavabile se spala cam tot din doua in doua luni, dar dupa maxim un an trebuie inlocuite.
Evident, nu trebuie sa ne limitam doar la curatarea si inlocuirea filtrului, ci trebuie ca operatiunea de curatare a hotei sa se realizeze complet, inclusiv degresarea si curatarea sistemului de evacuare a aerului si a tubulaturii (burlanului).
Partea de curatare a peretilor interiori ai tubulaturii hotei de grasimile lichefiate depuse este destul de laborioasa si de aceea nu se poate executa eficient decat de catre o firma autorizata, cu detergenti si ustensile profesionale.
In Bucuresti exista mai multe firme care ofera servicii de curatare hote, dar eu va recomand sa va adresez celei mai bune dintre ele: "Dr. Hote".
Acest brand, parte componenta a portofoliului de firme ROVENT INVEST, are o vechime de peste opt ani in bransa si la acest moment este cel mai important nume la nivel national in categoria acelora ce au ca obiect de activitate curatare hote si tubulaturi.
Dat fiind ca este obligatorie prin lege ca institutiile ce au bucatarii sa isi curete hotele din dotare periodic, numerosi clienti de prestigiu, persoane juridice importante, au apelat deja la serviciile lui "Dr. Hote".
Beneficiile pe care le puteti avea colaborand cu compania amintita sunt multiple:
- se elimina pericolul de incendiu (depunerile din interiorul hotei pot genera in timp explozia sistemului de exhaustare);
- garantia unei bucatarii curate, in care nu vor exista microbi ascunsi in hota sau in tubulatura acesteia;
- personalul ce va efectual lucrarea de curatare hote este calificat, cu multa experienta in domeniu;
- operatiunea de curatare a hotei va fi completa (stiati ca si pe palele ventilatorului din interiorul acesteia poate sa existe un mediu propice dezvoltarii unor colonii intregi de bacterii, extrem de periculoase pentru sanatatea umana?)
Cei ce lucreaza la "Dr. Hote" acorda o atentie deosebita acestei activitati laborioase, cu efecte esentiale inclusiv asupra prevenirii incendiilor, de aceea se preocupa sa indeparteze definitiv, in momentul  cand curata hotele clientilor,  atat grasimile, cat si reziduurile inflamabile de pe peretii interiori ai acestui aparat indispensabil, de pe filtre, ventilator, tubulatura, inclusiv de pe acoperis. De ce? Pentru ca in timp aceste deseuri rezultate din gatit devin extrem de inflamabile si se pot aprinde la cea mai mica scanteie.
Asadar, daca sunteti administratorului unei cantine, unui hotel sau unei scoli ce dispune si de o bucatarie, luati in calcul curatarea periodica a hotelor din unitatea publica in care lucrati.

Niciun comentariu: