luni, 11 ianuarie 2016

Afla cum elimini rugina, inamicul numarul 1 al fierului

Oxidarea minereurilor de fier determina aparitia ruginii, cea mai des intalnita forma de coroziune a suprafetelor metalice.

Cu totii ne-am pus macar o data intrebarea care este procedeul de curatare a ruginii, acea substanta  poroasa, care se sfarama de multe ori la cea mai mica atingere, daca procesul natural de corodare a atacat virulent fierul, in profunzime.

Statisticile de specialitate afirma ca totalul pagubelor determinate de procesul natural al coroziunii asupra pieselor, subansamblelor, utilajelor, materialelor de constructie confectionate din metale feroase, este extrem de mare, dovada ca pe plan modial cam o cincime din productia de fier se iroseste anul pentru inlocuirea acelora "mancate" de rugina.

Chimistii ne vor spune ca rugina este rezultatul reactiei dintre fier si oxigenul si apa din atmosfera, proces care conduce la aparitia oxidului de fier hidratat si ca trebuie mijloace puternice cu care sa se duca o lupta sustinuta, inclusiv prin aplicarea unor straturi rezistente la coroziune, pentru protejarea suprafetelor feroase de dusmanul lor nr.1.

Dar pana la protectie, daca coroziunea s-a produs deja, ar trebui sa aflam care sunt cele mai eficiente procedee de curatare a ruginii.
Cum oamenilor le place sa faca tot soiul de clasificari, evident ca si rugina a fost si ea impartita, dupa culoare, in trei mari categorii:

- rugina bruna (cel mai des intalnita);
- rugina alba (care este o faza anterioara colorarii sale prin oxidare in rosietic inchis);
- rugina neagra (magnetita) - cea mai stabila forma a oxidului de fier.

Care este cel mai ieftin mod in care putem curata rugina?

Evident, prin sablare, procedeul prin care se curata rugina cunoscuta de multa vreme, de suflare abraziva cu nisip a suprafetelor metalice atacate de coroziune.

Gradul de curatare rugina prin sablare este calibrat in functie de nivelul de oxidare al metalului respectiv, dar si de alte depuneri existente pe acesta (vopsea, urme de murdarie, grund, tunder).

Sablarea cu nisip, cel mai avantajos mod de curatare a ruginii, se evidentiaza prin pretul scazut si randament crescut, rapiditate in executie.

Sablarea cu nisip este folosita intr-o multitudine de domenii, de la curatari de caroserii ruginite, sasiuri, constructii industriale si civile, curatare rugina constructii metalice, curatare utilaje industriale, curatari de rugina a scarilor de bloc, balustrade s.a.m.d.

Sablam TOT se diferentiaza pe piata agentilor economici care ofera servicii de sablare abraziva prin faptul ca dispune de cele mai moderne echipamente mobile profesionale care permit efectuarea lucrarilor de curatare rugina la diverse presiuni, pentru ca rezultatul sa fie cu adevarat remarcabil.

Daca esti in situatia in care lupti din greu cu aprigul dusman care este rugina, te invit sa accesezi site-ul sablam-tot.ro si sa afli de acolo tot ce te intereseaza.

Niciun comentariu: