luni, 20 iulie 2015

Patrascu Octavian Constantin despre potentialul Albaniei in tradingul online

Patrascu Octavian Constantin, unul dintre dezvoltatorii de afaceri romani care pe zi ce trece devine tot mai cunoscut, a simtit oportunitatea pe care Albania, o tara care porneste de jos, dar are mari ambitii din punct de vedere economic, o reprezinta pentru tradingul online.

Fortati de imprejurari, albanezii au inceput sa invete foarte bine o serie de limbi straine, in special italiana, germana, engleza, pentru ca astfel isi pot gasi mai usor un loc de munca.

In prezent mai bine de 5000 dintre acestia isi desfasoara o activitate remunerata in firme de tip call center, ceea ce deschide calea demararii unor afaceri de succes pentru intreprinzatorii curajosi, indiferent ca sunt albanezi sau straini.

Unul dintre acestia este si conationalul nostru Patrascu Octavian Constantin, bussiness developer, care a reusit sa incheie in capitala albaneza, Tirana, un Joint Venture ce necesita si prestarea de servicii call center, cu Platinum Invest, o firma ce se situeaza pe pozitia a cincea in segmentul brokerilor locali.

Traim intr-o lume a internetului, in care nici macar sensibilul sector al transzactiilor financiare nu mai este ceea ce a fost candva. Chiar si el s-a transformat, acum tranzactiile online efectuate cu diverse instrumente financiare sunt la ordinea zilei, publicul larg capatand tot mai mare incredere in acest tip de activitati aducatoare de profit.

Unde mai pui ca poti sa fii trader chiar de la tine de acasa, daca te inscrii pe o platforma online, iar acolo, poti sa afli, daca alegi site-ul care trebuie, informatii multiple despre piata, instrumentele de tranzactionare financiare, poti chiar sa te instruiesti vizionand diferite lectii video si citind articole de specialitate. Iar daca ai intrebari, intervin lucratorii la call center, de pe site.

Nu are importanta daca tu locuiesti la Bucuresti, iar persoana care iti raspunde la intrebari se afla la Tirana, daca iti vorbeste intr-o limba pe care o cunosti foarte bine, poate chiar in limba ta materna.

Patrascu Octavian Constantin sublinia intr-unul din interviurile acordate, unui jurnalist de pe site-ului businessmagazin.ro, faptul ca tradingul online are sanse sa se dezvolte exponential, odata cu diversificarea continua a serviciilor financiare din aceasta tara, destul de putin de frecventata de investitorii straini (cel putin deocamdata).
Tocmai din acest motiv, un antreprenor care dispune de ceva capital, se poate orienta spre Albania, deoarece rata de impositare corporativa este de doar 15%, iar pentru cetatenii din 30 de tari exista acelasi tratament antreprenorilor straini, ca si celor locali.

In plus, dupa cum se stie, salariul minim este de doar 157 de euro, iar forta de munca este relativ tanara si foarte bine pregatita.
Partenerul sau de afaceri, Andri Kasneci, citat de businessmagazin.ro declara entuziast, referindu-se la colaborarea pe care a inceput-o cu Patrascu Octavian Constantin urmatoarele: "In zona noastra de lucru nu trebuie sa reinventam roata, ci doar sa gasim modalitatea prin care sa o rotim mai repede, dar lin, in acelasi timp, nebrutal. Or, Octavian detine abilitatile necesare pentru a reusi acest lucru si a gasit formula de succes".

Niciun comentariu: