miercuri, 22 iulie 2015

Curatarea birourilor - o activitate pe care e bine sa o lasi pe seama profesionistilor!

Daca si tu esti administrator de firma de consultanta, cred ca te-ai lovit deja de problema risipei de timp si bani pe care o faci daca dai pe mana unor neprofesionisti numeroasele mici detalii ce fac diferenta, in momentul in care conduci o afacere.
Un aspect deloc nesemnificativ pe care trebuie sa il ai in vedere continuu la o firma este... curatarea birourilor.

Cu atat mai mult este importanta aceasta activitate nesuferita, cu cat de regula primesti clientii la sediul firmei. Si cum i-ai putea impresiona din clipa in care intra pe usa, asa, la nivel subliminal, daca nu printr-o curatenie impecabila? 

Abia mai apoi urmeaza modul estetic in care ai amenajat spatiile de primire si de consultanta, amabilitatea fetei de la receptie, profesionalismul angajatilor.

Desigur, cel mai la indemana este sa angajezi o femeie de serviciu, daca firma ta nu este prea mare, ca sa ai un personal de curatenie in numar mai mare.

Da, o femeie de serviciu cu norma intreaga sau cu program redus, daca volumul de munca este mai mic si bugetul tau nu are alocata o suma prea mare pentru salariul ei.

Calitatea serviciilor acestei angajate va fi si ea dupa noroc: fie foarte buna, fie asa si asa, fie lamentabila de-a dreptul.

In plus, e posibil ca ea sa plece in momentul cand te astepti mai putin si astepti cine stie ce client simandicos sau partener de afaceri care vrea sa discutati punctele unui viitor contract cu bataie lunga, care sa fie profitabil pentru ambele parti.

Cum ar fi trist sa pierzi un client sau o oportunitate de business importanta, oare nu ar fi mai bine ca sa lucrezi in stil occidental si sa apelezi la o firma de curatenie pentru birouri, mai ales daca ai sediul in Bucuresti?

O sa ai o curatenie "de farmacie", la preturi foarte avantajoase, realizata de un personal specializat, ce foloseste ustensile profesioniste  si consumabile (detergenti, solutii de curatat) de foarte buna calitate.

Multe firme de curatenie chiar au pachete complete de servicii ce cuprind: efectuarea curateniei in birouri, dar si pe hol, scari si lift, spalatul si stergerea geamurilor, spalarea pardoselii, spalarea si/sau aspirarea mochetei, eliminarea gunoiului din incinta, stergerea si aspirarea prafului, inclusiv curatarea echipamentelor informatice

Orientativ, dupa frecventa cu care se face curatenia la firma, exista pachete de servicii ce se pot executa zilnic (pretul minim fiind de 2 lei/mp/luna), daca spatiile sunt mai mari si cu un trafic intens, pachete cu servicii de curatenie bisaptamanala (pret minim 5 lei/mp/ pe luna) sau pachete de servicii de curateniei completa saptamanala (cu preturi incepand de la  3 lei/mp/luna).

Eu zic ca merita sa incerci, pentru ca intotdeauna daca vrei sa fii profesionist in ceea ce faci, trebuie sa lucrezi cu profesionistii: chiar si in privinta efectuarii curateniei in cadrul firmei tale.

Niciun comentariu: