vineri, 31 iulie 2015

Casa la rosu sau casa la cheie, tu ce alegi?

Incetisor, incetisor, pe masura ce spectrul crizei aparent s-a indepartat, iata ca oamenii se gandesc din nou sa investeasca in bunuri de folosinta indelungata, dar si in locuinte.

Firmele de constructii case incep iarasi sa aiba activitate, iar acest lucru l-am observat de  ceva vreme, deoarece stau in partea de sud a Bucurestiului, aproape de locul in care tocmai ce s-a ridicat un complex nou de blocuri.

Cei mai fericiti sunt aceia care au cumparat sau au mostenit o bucata de pamant, au si ceva fonduri, asa incat pot sa isi ridice propria lor casa, mai mica sau mai mare, dupa posibilitatile materiale de care dispun, dupa numarul membrilor de familie, dar si dupa destinatie (viitor domiciliu permanent sau casa de vacanta).

Este si cazul matusii mele, Stefania, care vrea ca anul viitor sa se mute in casa noua.

La sfatul unor prieteni, a apelat la firma  DARMAtech - Constructii civile pentru  executarea lucrarii.

Ma bate si mine gandul sa las betoanele in urma si sa ma mut undeva, intr-o zona limitrofa a Capitalei, la casa "pe pamant", asa incat am cautat sa aflu mai multe informatii despre aceasta firma ce construieste locuinte, dar nu numai.

Asa am aflat ca este de peste sapte ani pe piata romaneasca de profil, ca executa servicii de antreprenoriat general, constand in realizarea de constructii civile de toate felurile, pentru persoane fizice si juridice (case, blocuri, ansambluri rezidentiale, pensiuni, moteluri, sedii de firma si spatii comerciale, hale industriale, platforme betonate si trotuare, bazine de apa).

Pe mine m-a interesat in special daca realizeaza case la cheie, adica imobile in care clientii sa se poata muta imediat, nu sa alerge dupa alte firme care sa se ocupe de finisaje si de instalatiile absolut necesare unei familii in 2015.

Spre bucuria mea, am aflat ca da, DARMAtech realizeaza si finisajele exterioare (tencuieli exterioare, dar si montarea de geamuri termopan si izolarea termica a locuintei), precum si finisajele interioare (tencuieli, montaj usi acces, parchet, gresie si faianta), instalatiile electrice,  sanitare si termice.

Ca pret informativ, ar fi cam 350 de euro/mp fara TVA (pe suprafata construita), suma ce include materialele de constructie, dar si manopera.Evident, in functie de dorintele clientului, acest pret poate sa fie mai mare, daca se utilizeaza materiale mai scumpe, iar proiectul este de o complexitate crescuta, ceea ce necesita un efort deosebit pentru transpunerea lui in realitate.

Pentru o casa la rosu pretul este la jumatate (de la 130 euro/mp - constructie din BCA si 150 euro/mp - constructie din caramida Porotherm), dar nu cred ca este o idee chiar asa de buna, pentru ca pachetul de servicii cuprinde in acest caz doar realizarea fundatiei, ridicarea peretilor si structura acoperisului, pe care se monteaza invelitoarea (nu si partea exterioara a acestuia: tigla, tabla).

Mai bine o casa de-a gata, "la cheie", decat una la care sa mai fie nevoie de a contacta alte firme, pentru realizarea finisajelor interioare si exterioare, plus montarea instalatiilor indispensabile (electrica, sanitara, termica).

Pentru a afla tot ce va intereseaza despre aceasta companie de care v-am povestit, specializata in constructii civile, accesati site-ul de prezentare darmatech.ro, unde exista si un portofoliu cu o serie dintre cele mai frumoase lucrari executate, dar si informatii despre cum puteti sa ii contactati daca va doriti o casa noua.

Niciun comentariu: