marți, 30 iunie 2015

Saltea cu arcuri sau fara?

Fie ca nu ne odihnim foarte bine sau pur si simplu o avem de prea mult timp, la un moment dat fiecare dintre noi constata ca e timpul sa schimbe salteaua pe care doarme.
Avand in vedere ca in momentul de fata pe piata exista o varietate de modele de saltele, am putea zice ca avem de unde alege. Intr-adevar, intr-o anumita masura afirmatia este corecta. De ce zic doar intr-o anumita masura? Deoarece tocmai datorita acestei varietati de modele, s-ar putea sa fim pusi in situatia in care sa nu stim ce sa alegem.
Pentru a lamuri un pic aceasta dilema, in cele ce urmeaza o sa incerc sa raspund la intrebarea aflata in titlul acestui articol. Inainte de a incerca acest lucru, vreau sa recomand celor care sunt in cautarea unei saltele cu dimensiunile 160x200 sau 140x200 site-ul salterra.ro. Din punctul meu de vedere, acest site este de mare ajutor persoanelor care isi doresc achizitionarea unei saltele.
Si acum sa ne intoarcem la tema acestui articol. Ce alegem, saltea cu arcuri sau fara?
Din start trebuie sa stim ca la saltelele cu arcuri riscul de deformare este mult mai mic, spre deosebire de saltele cu spuma.
Un alt criteriu foarte important de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam o saltea este reprezentat de sistemul de aerisire de care respectiva saltea beneficiaza. Din acest punct de vedere, salteaua cu arcuri prezinta un mare avantaj deoarece se aeriseste mult mai bine. Astfel, riscul de aparitie al bacteriilor si acarienilor este mult mai scazut la o saltea cu arcuri, spre deosebire de o saltea fara arcuri.
Inainte de a achizitiona o saltea mai trebuie sa fim atenti si la rigiditatea acesteia. Acest lucru inseamna ca respectiva saltea nu trebuie sa fie nici foarte rigida, insa nici foarte moale, deoarece in ambele cazuri, utilizatorul saltelei va avea de suferit.
In incheierea acestui articol, va recomand ca inainte de a va decide asupra achizitionarii unei saltele sa cercetati foarte bine piata. Cu siguranta aveti de ce!

Niciun comentariu: