sâmbătă, 20 iunie 2015

Consultanta contabila - primul pas inainte de a demara o afacere in Romania

Prietenul meu Matei s-a decis ca nu mai vrea sa lucreze la patron si, desi este o perioada destul de ciudata pentru mediul economic romanesc, vrea sa isi deschida propria sa afacere, asa ca a inceput sa caute de zor pe internet  o firma de contabilitate din Bucuresti cat mai buna posibil, pentru a se consulta cu specialistii contabili de acolo cam ce trebuie sa stie in materie fiscala pentru inceput, daca vrea sa isi deschida un magazin electronic in domeniul IT.

Asa ca navigand pe net a dat peste site-ul financialexperts.ro, al firmei Emag Audit SRL, cu o vechime in bransa de sapte ani, in care lucreaza experti contabili si auditori financiari certificati,  profesionisti ofera clientilor o paleta extrem de larga de servicii de contabilitate, la preturi foarte accesibile.Dupa cum a citit pe site Matei, firma aceasta de contabilitate are ea sapte ani, dar profesionistii din cadrul ei au acumulat o experienta de peste 17 ani in domeniu, lucrand in firme prestigioase de servicii profesionale, precum Big Four, dar si in alte multinationale.

Asta l-a facut pe prietenul meu sa se decida sa ii contacteze: faptul ca au lucrat in companii de top, cu o mentalitate "din afara", asa incat va putea sa discute altfel decat cu niste contabili din aceia tipici, cu manecute si cu o viziune extrem de limitata despre fiscalitatea in anul 2015.

Are Matei visuri marete cu magazinul lui online, asa ca vrea sa plece la drum cu oameni care chiar se pricep, nu cu amatori de duzina, care mai rau l-ar incurca. Si cum important este primul pas intr-o calatorie, fie ea si pe taramul periculos al afacerilor, este bine sa inceapa cu dreptul, nu-i asa?

Isi doreste sa fie asistat de experti contabili in elaborarea bugetului firmei, sa aiba consultanti de marca in demersul sau de a-si eficientiza cat mai mult investitia initiala, de a se proteja de riscurile de natura fiscala intr-o tara precum Romania, in care legile se schimba peste noapte, cand totul este superfluu si este absolut imposibil sa te descurci de unul singur in hatisul legislativ, care mai mult incurca un antreprenor, fie el la inceput de drum, fie cu mai multa vechime in lumea afacerilor.

Nu si-ar dori ca in loc de investitii suplimentare, sa inceapa sa plateasca amenda dupa amenda din pricina unor greseli fara voie, legate de modul de intelegere al legilor contabile.

Plus ca va intra in vigoare si un nou Cod Fiscal, care va aduce cu certitudine multe batai de cap proprietarilor de afaceri.

S-a bucurat Matei cand a citit pe site-ul financialexperts.ro ca specialistii de acolo acorda si asistenta calificata in materie de infiintare de companii, sfatuind viitorii patroni in sensul de a alege cea mai buna varianta legal-fiscala.

In afara de acest tip de consultanta, ei se ocupa si de infiintarea societatii de la  A la Z, asa incat va scapa de orice bataie de cap la capitolul constituirii firmei sale.

Unde mai pui si faptul ca sediul  EMAG AUDIT SRL se afla in sectorul 1, pe  str. Hrisovului la nr. 10, bl. 12, sc. 1, et. 1, ap. 7,  adica foarte aproape de el.

Uite asa va scapa Matei de problemele birocratice legate de inregistrarea firmei sale si va putea sa isi dedice timpul in special ideilor sale prin care sa intre pe segmentul de vanzari online IT si sa faca planuri privind modul in care poate implementa cat mai bine ideile sale originale, menite sa atraga un numar cat mai mai mare de clienti, pe care, evident, urmeaza si sa-i fidelizeze.

Daca sunteti antreprenori sau inca sunteti in faza de cautari, va invit sa nu ocoliti nici voi discutia cu un expert contabil foarte bun, pentru ca o sa va scuteasca aceasta consultanta de o gramada de probleme pe viitor.

Niciun comentariu: