joi, 21 mai 2015

Salonic - o destinatie de vacanta la un zbor ieftin cu Blue Air distanta!

Mai avem doar cateva saptamani, pana cand eu si cu Vlad vom putea pleca intr-o vacanta binemeritata.
Anul acesta as vrea sa mergem catre o destinatie externa, pentru ca in Romania am tot fost in ultimii ani, in concediile estivale.
Si cum nu ma prea incanta ideea de a face drumul cu masina personala, avand in vederea gradul de oboseala pe care il presupune un asemenea itinerar, desi, la prima vedere, nimic nu e mai interesant decat sa pleci pe patru roti, ca sa te poti opri unde si cand vrei, daca intalnesti un obiectiv turistic mai deosebit in cale, am decis amandoi ca de aceasta data vom alege sa zburam cu avionul.
Nu prea imi place sa calatoresc astfel, pentru ca am rau de inaltime, dar, in fine, cand ma gandesc la faptul ca putem parcurge in doar cateva ore, o distanta care altfel ar fi necesitat zile intregi, daca am fi ales autoturismul au autocarul vreunei agentii de turism, trebuie sa recunosc ca e mai bine asa, sa zbori precum un vultur in tariile cerului.
Ma gandeam sa mergem anul acesta, la Salonic, pentru ca am vazut o oferta noua cand cautam niste bilete avion Blue Air.
Am gasit aceasta destinatie, Salonicul, intrand pe site-ul binecunoscut de multi dintre voi, Aerolines.ro, si chiar ma atrage ideea de a vizita acest oras elen incarcat de istorie, pe care, pana acum nu l-am cunoscut decat prin intermediul cartilor de aventuri.
Mi-as dori sa vad Turnul Alb - Lefkos Pyrgos, cu o inaltime de 30 de metri, unde mai bantuie poate si acum sufletele ratacitoare ale acelora ce au fost executati acolo in vechime. (Ce subiect de roman horror ar putea avea ca punct de plecare acest Bloody Tower, dupa cum mai este cunoscut de catre turistii straini!)
Am citit pe internet ca din varful turnului poti sa zaresti Olimpul, lacasul zeilor. O priveliste de neuitat, asadar!
Arcada Triumfală a lui Galerius din Salonic ar fi un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat cu niciun chip de noi.
Orasul grecesc se lauda si cu multe biserici, printre care Biserica Rotunda, cu hramul Sfantul Gheorghe, ce are peretii circulari grosi de circa 6 metri, incarcati cu mozaicuri.
Aces lacas crestin (cel mai vechi din urbea straveche!) permite celor ce il viziteaza sa admire un model extrem de rar de constructie circulara romana.
Dar atractii deosebite se pot gasi multe in acest oras-port de la Marea Egee. Doar sa ai rabdare sa le cauti.


Daca nu v-ati decis unde sa va petreceti cateva zile romantice de vacanta in aceasta vara, luati in considerarea si fantasticul Salonic. Iar pentru a ajunge mai repede, nu ezitati sa alegeti un zbor ieftin cu avionul spre Grecia!

Niciun comentariu: