vineri, 8 mai 2015

O asigurare agricola - un instrument eficient in lupta cu vitregiile naturii!

Schimbarile climatice au ajuns sa ne bulverseze cu totul in ultimii ani, asa incat nu prea mai stim cum sa facem fata incercarilor pe care natura, furioasa de modul iresponsabil in care ne-am purtat cu ea, ni le pune tot mai des in fata.

Nici pentru 2015 climatologii nu au anuntat o perioada prea linistita, dovada marile fluctuatii de temperatura pe care si noi romanii, le observam de la o zi la alta.

De exemplu ieri, cei din sudul tarii am avut de-a face cu furtuni ca in miez de vara, cu grindina, desi suntem de-abia in prima decada a lunii mai.

Se anunta deja seceta prelungita peste putina vreme, dar si tornade asa, ca peste Ocean.

Esti agricultor? O asigurare agricola e arma impotriva calamitatilor naturale ce te pot lovi!

Daca orasenii au de luptat mai putin cu vitregiile naturii in mediul lor artificial construit, din beton si termopane, nu acelasi lucru se intampla in mediul rural, unde oamenii se gandesc cu groaza ca o rabufnire a naturii poate face ca toata munca lor din agricultura sa se duca in cateva minute pe Apa Sambetei.

Ce e de facut in aceasta situatie dramatica?

Ceea ce fac si locuitorii altor tari: o asigurare agricola!

In era internetului, cand informatiile pot ajunge si in cele mai indepartate colturi ale tarii (doar foarte multi locuitori de la sate au acum smartphone-uri, nu-i asa?), cand se pot face inclusiv asigurari online, a-ti asigura culturile agricole este un semn de civilizatie.

Ce evenimente acopera o polita de asigurare agricola?

Progresiv Asigurari este rezolvarea 2015 pentru toate persoanele fizice sau juridice care detin in proprietare sau in arenda un teren agricol si vor sa se puna la adapost de evenimente nefaste ce nu pot fi evitate, precum incendiile ce pot surveni asupra recoltelor, grindina ce poate distruge chiar si total o cultura agricola, furtunile, inundatiile, alunecarile de teren, fenomenele de inghet ce pot calamita semanaturile toamna sau primavara, vandalismul oamenilor rau intentionati.

Cu ce ii ajuta pe proprietarii sau pe arendasii de terenuri agricole o polita de asigurare?

In primul rand va elimina stresul imens pe care il resimtiti ca agricultori daca va lasati in voia sortii, mizand pe faptul ca dvs. nu vi se poate intampla nimic nou si ca Dumnezeu va protejeaza.

E drept, Dumnezeu va vegheaza, dar mai trebuie sa faceti si dvs. cate ceva, precum ar fi operatiunea simpla a incheierii unei asigurari agricole!

Prin incasarea despagubirilor, in cazul in care treceti printr-o experienta neplacuta de pierdere partiala sau chiar totala a culturilor, nu va mai trebui sa apelati la imprumuturi bancare impovaratoare.

Probabil ca nu stiati faptul ca nu doar productia vegetala poate fi asigurata, dar va puteti asigura inclusiv utilajele agricole, destul de costisitoare, dupa cum singuri ati putut sa constatati la achizitionarea lor.

Crescatorii de pasari si animale sau aceia ce s-au orientat spre sectorul piscicol pot si ei sa incheie asigurari, politele de asigurare acoperind inclusiv riscul de imbolnaviri a productiei animaliere, avicole sau piscicole.

In concluzie, nu va bazati pe ideea specific romaneasca: „Lasa ma, ca merge si asa!”, ci faceti o asigurare agricola, pentru ca sa nu plangeti in pumni mai tarziu, cand ghinionul se poate abate asupra dvs.

Niciun comentariu: