vineri, 10 aprilie 2015

"Il Primo" - un hotel de 3 stele din Iasi, gazda noastra in vacanta de Pasti 2015!

Planuri pentru o calatorie de Pasti in dulcele targ al Iesilor

Nu stiu ce planuri de vacanta de Pasti v-ati facut voi, dar eu am decis impreuna cu familia mea ca anul acesta sa petrecem cateva zile in Moldova, pentru ca sa ne aerisim mintea de zgomotul de fond continuu pe care suntem nevoiti sa il suportam cu stoicism zi de zi in Bucuresti.

In ce ma priveste, mi-as dori sa ajung si prin capitala culturala a tarii, care, orice ar zice unii si altii, tot la Iasi este.

Oricum, eu cand pronunt cuvantul „Iasi” imi apare fulgerator in mintePalatul Culturii, construit la inceputul secolului trecut de I.D. Berindei pe fundamentul vechiului palat domnesc, in zona ruinelor curtii medievale.

Sala Voievozilor m-a impresionat mereu, dar si orologiul din turn, potrivite sa cante Hora Unirii la trecerea fiecarei ore.

E tare frumos la Iasi!

Vreau sa ma plimb prin Gradina Botanica, dar si prin Parcul Copou, sa fac poze caselor memoriale atat de numeroase in acest oras moldovean, sa strang material pentru viitoare schite si tablouri, pe care mi-as dori sa le realizez in vara aceasta.

Evident, nu voi ocoli nici lacasurile de cult din oras, pentru care Iasul este vestit.

Pentru a avea libertate de miscare, am decis impreuna cu Vlad sa nu mergem intr-o excursie organizata, cu program fix, ci sa facem o calatorie pe cont propriu, cu masinuta personala.

Ce-i drept e mai obositor, dar si mai plin de aventuri pe parcurs un asemenea drum de vacanta primavaratic.

Ca orice Balanta ce se respecta, eu sunt cu planurile fanteziste (care, desigur, in final nu se indeplinesc nici macar in proportie de 20%!).

Am rezervat deja locuri de cazare intr-un hotel 3 stele din Iasi!

Vlad, pragmatic cum il stiu, s-a preocupat deja de aspectele ceva mai concrete, cum ar acela de a stabili din vreme locul unde ne vom caza.

Fiind vorba de un oras, evident ca nu putem sa ne instalam cortul in piata publica, ci trebuie sa gasim un hotel sau o pensiune.

O cautare pe Google dupa cuvintele-cheie „cazare Iasi” si „hotel Iasi” ne-a condus catre o locatie deosebita:Am decis amandoi sa facem rezervare la hotelul Il Primo, acel hotel 3 stele din Iasi, amplasat la cateva minute de Centrul Civic din Iasi, in spatele Facultatii de Mecanica, intr-o zona in care vom avea parte de mult cautata liniste.

Au aer conditionat, plasma, cablu, room service la pret de meniu si multe alte facilitati pe care va las ca sa le descoperiti singuri pe site-ul lor.Nu va mai zic ca se afla exact pe strada Fericirii nr.10! Ce v-ati dori mai mult de la un loc ideal de petrecere al unor zile romantice, de vacanta?

Avand in vedere ca am facut rezervare la ei, pe care desigur o vom confirma inainte de ora 14 a zilei cand vom ajunge in oras, putem fi siguri ca sejurul nostru in dulcele targ al Iesilor va fi unul memorabil, ca de fiecare data cand am ajuns prin acea urbe in concediu sau cu afaceri.

Va recomand si voua acest hotel daca vreti sa gasiti un loc frumos, modern, la un pret accesibil, unde sa stati in perioada in care va aflati in capitala Moldovei.

In incheiere, va urez tuturor Sarbatori Pascale fericite!

Niciun comentariu: