luni, 30 martie 2015

Etichetarea corecta a produselor alimentare, o cerinta a Uniunii Europene!

Calitativ superioare, cu elemente de grafica bine conturate si culori percutante, dovada si experienta pe care o are in materie de etichete Label Print, o varianta excelenta pentru agentii economici o reprezinta imprimarea etichetelor autoadezive in rola sau in coala.
De ce ar avea nevoie un agent economic de asemenea etichete doldora de informatii complete si usor lizibile?
In primul rand pentru a fi cu un pas inaintea concurentei si a arata ca ii pasa cu adevarat de clientul caruia ii este destinat produsul respectiv.
In al doilea rand pentru ca este o obligatie ce se poate lasa cu sanctiuni din partea organelor de control specializate.
Deja ne-am obisnuit, cand mergem la supermarket, sa verificam cu mare atentie etichetele produselor pe care vrem sa le cumparam.
Mai ales cand suntem in zona raioanelor alimentare aceste etichete sunt esentiale, dovada si faptul ca de patru ani exista si prevederi exprese la nivel european referitoare la operatorii din acest sector de activitate, cu impact deosebit asupra  starii de sanatate a populatiei.
Si nu vorbim aici doar de agentii economici producatori sau de aceia ce comercializeaza produsele alimentare, inclusiv de importatorii pe piata Uniunii Europene, daca operatorul initial nu isi are sediul intr-una dintre tarile membre UE.
Si Romania s-a aliniat acestor cerinte, de aceea nerespectarea normelor din Regulamentul Uniunii Europene nr.1169/2011 se poate solda cu sanctiuni usturatoare pentru firmele autohtone, cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei pentru o etichetare incorecta a produselor.
O fi mult, o fi putin, dvs. decideti, ideea este ca un agent economic poate sa fie sanctionat de mai multe ori pentru aceasta fapta, de aceea, eu zic ca este mai bine, daca nu a facut-o pana acum, sa apeleze la o firma specializata in producerea de etichete conforme cu prevederile legislative in materie, pe care si tara noastra a inteles sa le respecte cu strictete.
Label Print produce etichete pentru sectorul alimentar ce includ absolut toate informatiile obligatorii, incepand cu denumirea produsului, ingredientele, componentele cu risc alergenic si de intoleranta, cantitatea neta, perioada maxima in care poate sa fie consumat produsul alimentar, cum se pastreaza si se foloseste, numele si denumirea comerciala completa si sediul operatorului respectiv, tara de origine sau locul de provenienta, ca sa dau doar cateva exemple in acest sens.
In afara de asta, incepand din 13 decembrie 2016, va mai intra in vigoare si o alta prevedere, conform careia pe eticheta trebuie sa se inscrie (daca deja aceste informatii nu exista deja!) si date despre continutul nutritional al produsului respectiv.
Nu-i asa ca ati inceput sa priviti micuta eticheta cu mai mult respect, dupa ce ati aflat cate lucruri importante trebuie sa contina?
O eticheta nu reprezinta altceva decat o carte de vizita pentru produsul respectiv, asa incat un operator roman inteligent va apela la firma Label Print pentru ca acesta sa se evidentieze asa cum se cuvine, in clipa cand sta in raft alaturi de cele  ale altor firme concurente.
Consultantii in materie de printare de etichete Label Print sunt dornici sa va ajute cu sfaturile lor competente. Contactati-i chiar azi! 

Niciun comentariu: