miercuri, 28 ianuarie 2015

Petrece un sejur romantic de Sfantul Valentin, la Praga!

Sfantul Valentin se apropie cu pasi repezi, de aceea poate ca vrei sa ii faci iubitei tale un cadou mai special in 2015 decat in alti ani: un sejur de neuitat intr-o capitala europeana.
Habar nu ai ce loc, incarcat de romantism primavaratic, poti afla foarte aproape de tara noastra, chiar in fostul "bloc comunist"...
Stiu, cand vorbim de "bloc", ne ducem cu gandul la un monolit... Dar si in orice monolit mai apare la un moment dat o fisura, o samanta mai incolteste si isi face loc cu radacinile sale, la inceput firave, apoi tot mai puternice...
Eu compar ceea ce s-a intamplat in acea tara, in acel oras, cu minunea unei floricele gingase ce rasare din asfaltul cenusiu, transformand cu frumusetea sa intreg spatiul unde isi intinde cutezatoare frunzulitele si petalele spre soare si cerul albastru.
Un triumf al libertatii, un simbol ca nimeni si nimic nu poate sa opreasca viata sa se desfasoare dupa legile universale, nu dupa incorsetarile stabilite artificial la un moment dat de catre oameni!
Stiu, si Roma este frumoasa, Madridul de asemenea, Viena nici nu mai incape indoiala, dar poate vrei ceva "mai altfel" de aceasta data...
Ce zici, daca ai alege Praga drept destinatie de calatorie,unde sa pleci cu iubirea vietii tale de Sfantul Valentin, fantasticul oras aflat atat de aproape de noi, dar plecat parca pe o alta cale dupa Revolutia de catifea?
Poate si pentru tine, Praga este acel oras boem, cu cladiri impozante, incarcate de istorie, cu turnuri, poduri si biserici in stil gotic, cu mici cafenele pline de cochetarie, cu raul Vltava pe care poti sa faci o plimbare romantica cu vaporasul.
Praga este acel oras cultural, unde in 1348 se infiinta prima universitate din Europa centrala, localitatea unde urmele unor personalitati de talie mondiala se pot regasi...
Praga este si un oras cu cladiri moderne, turnul televiziunii fiind un obiectiv spectaculos, pe care nici un turist nu ar trebui sa il rateze.
Capitala ceha se mandreste si cu un funicular, cu o gradina botanica deosebita, precum si cu una zoologica.
E atat de usor sa ajungi la Praga, incat nu vad de ce nu ai alege aceasta destinatie romantica chiar acum, de Ziua Indragostilor!
Cel mai simplu este sa rezervati inca de pe acum bilete pentru un zbor cu avionul!
Eu va recomand sa o apelati, asa cum am facut si eu cu Vlad, la o agentie speciala: cumpara de la Aerolines bilete de avion spre Praga la cele mai bune preturi!
Intrati pe site-ul aerolines.ro si o sa gasiti acolo si multe alte oferte speciale, atat spre capitala Cehiei, cat si catre multe alte destinatii deosebite, unde si-ar dori sa ajunga orice turist nu doar de Sfantul Valentin, ci in tot cursul anului.

Niciun comentariu: