luni, 24 noiembrie 2014

Pitici de gradina si pavele de la Europav, pentru amenajarea gradinii si aleilor proprietatii tale!

Aproape orice roman, ce a trait pana la un moment dat la bloc, in clipa in care devine fericitul posesor al unei case cu un pic de teren in curte, vrea sa isi amenajeze si un colt de verdeata, cat mai luxurianta, unde sa se relaxeze, sa se reconecteze cu energiile naturii, de care a fost privat in jungla urbana de beton si termopan.
Dupa ce florile sunt sadite, cateva legume si ierburi aromatice plantate, pietrele de rau asezate, poate si o micuta fantana arteziana pusa in functiune, isi da seama ca mai lipseste ceva...


Evident, lipsesc piticii de gradina, care sa aduca noroc proprietatii si care sa stea de paza in lipsa stapanului!
Pentru ca, asa zice traditia, orice pitic de gradina, odata amplasat printre straturile de flori si iarba, chiar si printre straturile de legume si tufele de menta si rozmarin, devine legat de acel spatiu si il apara cu o strasnicie inimaginabila.
Daca nu stiati deja, va spun eu ca in fiecare an, pe 21 iunie, pe la inceputul verii astronomice, se sarbatoreste cu mare fast, in multe tari ale lumii, Ziua Internationala a Piticilor de Gradina. Asa, ca recunoastere mondiala a neamului piticesco-gradinaresc!
La noi in tara, moda acestor omuleti confectionati din tot soiul de materiale (de la ipsos la ceramica, de la rasina la ciment), a patruns dupa evenimentele din '89, probabil pe o filiera germana.
Cred acest lucru deoarece Germania este tara unde nu doar ca s-a nascut celebrul basm "Alba-ca-zapada si cei sapte pitici", dar si tinutul unde piticii de gradina sunt omniprezenti.
In urma cu un secol si jumatate, sculptorul german Philip Griebel, a realizat primii pitici de gradina din teracota, asa, pe post de opere de arta (sau kitsch, dupa opinia unora!).
Daca Germania este tara cu cea mai numeroasa populatie din Europa de asemenea micuti strajeri de gradina, era desigur normal, cred eu, ca si populatia de pitici sa fie cea mai numeroasa pe meleagurile nemtesti: vreo 30 de milioane de suflete. (Sper ca nu va indoiti de faptul ca orice pitic de gradina are un suflet!)
Asa stand lucrurile, mai ales acum, cand pana si presedintele ales al tarii noastre are numeroase legaturi cu Germania, e de la sine inteles ca nu poate sa existe gradina romaneasca ce se respecta fara macar un pitic al ei.
Din acest motiv, daca nu aveti inca armata dvs. De pitici de gradina, va invit sa ii achizitionati cat mai iute!
Daca nu vreti niste pitici din aceia, "cum are toata lumea", puteti sa va alegeti cu incredere pitici de gradina deosebiti de la Europav, o companie ce isi are sediul in Sos.Oltenitei, Nr.216, jud. Ilfov, Popesti-Leordeni.
Tot de acolo o sa gasiti tot ce va trebuie pentru amenajarea une gradini spectaculoase, asa cum va doriti, inclusiv cu ajutorul unor modele deosebite de pavele, care vor personaliza de minune aleile curtii dvs. Europav asigura montajul rapid al acestora!


Niciun comentariu: