vineri, 21 noiembrie 2014

Iubesti pescuitul la copca? Ideal Fishing iti sare in ajutor!

Da, sunt fiica de pescar impatimit si ma mandresc cu acest lucru!

Am crescut printre undite de bambus, lansete, mulinete, carlige, plute si greutati de plumb, iar  in frigider nu se depozitau doar alimentele ci, de mult ori, chiar si momeala (vie!), spre disperarea mamei, care mereu era ingrozita de cutia cu viermusi sau libelule ce s-ar putea desface, iar creaturile acelea, aparent dizgratioase, ar putea infesta astfel mancarea.

In congelatorul din casa noastra a existat mereu peste, de multe ori au fost si raci, desi, nu pot spune ca mancam chiar zilnic asa ceva.

Tata era mai mult prins de patima pescuitului in sine, mai putin de partea cu preparatele pe baza de peste, scoici, raci sau broaste.

Iarna era anotimpul in care aceasta pasiune era ridicata la cote maxime, data fiind cantitatea de adrenalina pe care o presupunea.

Mai intai pentru ca exista mereu, amenintator, riscul de a se rupe gheata... Lucrul acesta s-a si intamplat de cateva ori, tata scapand ca prin urechile acului in vreo doua randuri, dupa ce a luat contact dur cu apa extrem de rece. In copilarie  am cam avut interdictie de a merge iarna cu el sa pescuim la copca, tocmai din acest motiv.

In anotimpul alb, prinsul pestelui se desfasoara dupa alte legi nescrise, transmise din generatie in generatie de pescari, invataminte ce au la baza ideea ca protejarea vietii tale e mai importanta decat capturarea unui amarat de pestisor.

Orice pescar cu experienta, pe care l-ai insoti iarna la un pescuit la copca, ti-ar repeta ca pe o poezie regulile de baza:

  • sa nu intram pe gheata daca aceasta nu are o grosime de minim 10 cm;
  • sa evitam zonele de gheata acoperite cu zapada, deoarece in acele zone aceasta este, de regula, mai subtire;
  • sa nu mergem la o partida de pescuit la copca niciodata singur, ci minim cu inca un prieten (pe care ne putem baza la nevoie!);
  • sa mergem la o distanta de circa 4-5 pasi, unul fata de altul, pentru a reduce riscul craparii ghetii si, sub nicio forma, sa nu testam gheata sarind pe ea, ca sa vedem daca se sparge sau nu;
  • copcile trebuie sa le facem distantat, la minim doi metri una fata de alta;
  • sa ne imbracam gros, dar comod, pentru a evita degeraturile;
  • sa luam mai degraba o bautura calda cu noi (intr-un termos), decat o sticla de tarie, pentru ca balta inghetata nu iarta si trebuie sa fim cu simturile extrem de treze, pentru a nu face cunostinta intr-un mod dur cu Lumea de Dincolo prin inecare.

Indiferent insa ce au invatat pescarii de la cei batrani, pentru a face o captura de zile mari si, de ce nu, pentru a reusi sa fii macar cu putin mai istet decat prada inotatoare, ai nevoie si de scule de pescuit de la Ideal Fishing pentru pescuitul la copca.Magazinul online Ideal Fishing, destinat celor pasionati de pescuitul amator sau sportiv, ne ajuta cu prisosinta, atunci  cand ne referim la capitolul „pescuit la copca”, oferindu-ne la cele mai bune preturi lansete copca, mulinete copca, fire copca, carlige copca, ba chiar si naluci artificiale copca.Atat in magazinul online, cat si in magazinul fizic, offline, amplasat in Bucuresti, sectorul 2, str. Magura Vulturului nr.85, veti gasi peste 17.000 de articole (scule) de pescuit si accesorii, de la cei mai mari producatori de pe glob, la preturi excelente, pentru pescarii amatori, dar si pentru pescarii experimentati, ce merg la concursuri sportive de profil.

In rest, daca avem tot ce ne trebuie (inclusiv viermusi, libelule sau rame tocate marunt), sigur vom putea sa spunem ca exista toate sansele sa avem parte de o partida de pescuit perfecta.

Cum deja meteorologii anunta cu voci grave sosirea frigului si pe meleagurile noastre, eu zic sa va procurati cat mai repede lansete pentru copca, fire si carlige, pentru ca acusica vor veni gerurile cele mari, iar luciul inghetat al baltilor va asteapta!

Asadar, luati-va chiar azi ce va trebuie de la Ideal Fishing, pentru ca tot este Black Friday si au preturi imbatabile!


Eu va doresc „Fir intins!

Niciun comentariu: