vineri, 3 octombrie 2014

Tipsuri pentru o bucatarie mai luminata

Prietena mea Roxana tocmai ce si-a renovat garsoniera nou achizitionata si, pentru ca a ajuns la partea finala, aceea a achizitionarii surselor de lumina, m-a invitat ca sa ii fac o vizita si sa ii dau cateva sfaturi in legatura cu ce sa aleaga pentre minuscula ei bucatarie de numai 10 mp.
Fiind vorba de o locuinta situata intr-un bloc muncitoresc din Crangasi, nu ma asteptam sa gasesc cine stie ce buna compartimentare a spatiului, lucru ce mi s-a confirmat pe deplin.
Cu toate acestea, am asigurat-o ca orice pe lumea asta are rezolvare, chiar si luminarea generoasa unei bucatarii destul de intunecoase, de la etajul doi, situata intr-un imobil de garsoniere aflat undeva, pe langa Piata Crangasi.
Incaperea pentru preparat si luat masa era luminata de un tub de neon ce arunca niste raze reci, otravitoare, peste noi, asa ca i-am recomandat ferm sa scape de el cat mai iute cu putinta!
Il putea inlocui usor cu o plafoniera centrala, dar sigur va trebui sa isi ia si niste spoturi cu leduri pentru a le pozitiona strategic: pe unele sub hota, pentru a avea o buna vizibilitatea asupra plitei de gatit, iar pe altele in partea inferioara a dulapurilor suspendate, pentru ca blatul de lucru sa fie in permanenta luminat, in momentele cand pregateste mancarea pentru micuta ei familie, compusa din numai trei persoane.
Specialistii in design interior din strainatate ii sfatuiesc pe aceia care au ghinionul sa detina o bucatarie de dimensiuni modeste sa isi achizitioneze si niste spoturi luminoase pe care sa le amplaseze deasupra dulapurilor suspendate, deoarece asa pot crea iluzia unui spatiu ceva mai extins. Roxana a fost incantata de aceasta sugestie si a promis ca o va urma in mod sigur!
Mi-a spus ca se gandea sa cumpere niscaiva becuri colorate pentru bucatarie, rosii daca s-ar putea, pentru a o inveseli, dat fiind ca si-a ales un mobilier aproape in totalitate alb. Am reusit dupa indelungi negocieri sa o fac sa renunte la aceasta idee traznita, deoarece in bucatarie este bine sa avem o lumina alba, calda, nicidecum una care sa ne dea o stare de surescitare continua...
In bucatarie sunt stranse la un loc toate elementele: focul, apa, aerul, metalul, lemnul si pamantul. E bine sa le pastram in echilibru, nu sa adaugam Foc cu nemiluita!
In ceea ce priveste alegerea becurilor eu i-am recomandat pe scurt urmatoarele:
- sa ia becuri economice, cu leduri;
- sa calculeze minim 4 W/mp de bucatarie;
- acestea sa aiba lumina calda, invaluitoare, prioritar alba.
Mai important este, cred eu, designul aplicelor, spoturilor, plafonierei, materialele din care sunt confectionate, decat culorile becurilor! E totusi o biata bucatarie, nu un pom de Craciun si nici o discoteca personala!
Evident, i-am recomandat sa aleaga corpurile de iluminat pentru bucatarie de la firma de unde mi le achizitionez si eu, ATAS LIGHTING. Am indemnat-o sa intre pe site-ul atas.ro  pentru a se convinge ca oamenii ce lucreaza acolo chiar sunt profesionisti in domeniul lor.
Sunt pe piata de fix douazeci de ani, asa ca au transformat demult numele de ATAS LIGHTING in renume.
Anul acesta, in 2014, pentru a veni in sprijinul clientilor sai fideli, dar si a celor noi, cum va fi si Roxana in viitorul apropiat, selectia produselor se face mai usor prin intermediul sectiunii „Colectii”.
Produsele sunt de cea mai buna calitate si provin de la peste 30 de producatori renumiti precum: VIBIA, DELTA LIGHT, SWAROVSKI, PATRIZIA GARGANTI, CATELLANI & SMITH, ILFARI, KUNDALINI, STUDIO ITALIA DESIGN, AXI LIGHT PRECIOSA, LANDA.
Daca si voi doriti sa va schimbati corpurile de iluminat din bucatarie, alegeti firma ATAS LIGHTING si nu veti regreta, deoarece veti beneficia de cel mai bun raport calitate/pret!

Niciun comentariu: