joi, 26 iunie 2014

Vectorii grafici - alegerea ideala pentru creatii de design spectaculoase!

Cu totii ne dorim un site cat mai original, care sa aiba impact fulgerator asupra vizitatorilor, atat in ceea ce priveste forma grafica, dar si continutul.
In aceste vremuri, in care internetul nu mai este doar la indemana catorva privilegiati, ci s-a democratizat, intr-o lume in care tinerele generatii sunt „crescute digital”, dupa cum se povesteste si in cartea de renume mondial scrisa de catre Don Tapscott, a avea un site, un blog, o pagina de Facebook sau un forum specializat, a devenit o necesitate, nu doar un moft.
Se vorbeste tot mai mult de copiii si tinerii cu varste cuprinse intre unsprezece si treizeci de ani, cunoscuti sub titulatura de Generatia Net, aceia care vor da o infatisare complet noua lumii in care traim, cu ajutorul aptitudinilor pe care si le dezvolta continuu prin utilizarea tehnologiilor de ultima generatie.
Tocmai de aceea, asa cum in viata offline fiecare doreste sa fie usor recognoscibil, sa fie UNIC, tot astfel in online orice internaut vrea sa fie cunoscut prin ceea ce ofera vizitatorilor de pe site-urile si paginile de pe retelele de socializare.
Daca ne referim la un blog sau la un site, una dintre conditiile pentru ca el sa aiba un numar crescut de persoane fidele materialelor postate, este aceea de a se incarca foarte rapid, iar imaginile grafice sa poata arata bine indiferent de marimea display-ului utilizat.
Iar acest lucru se bate cap in cap cu dorinta proprietarului de a impana paginile cu tot soiul de imagini animate, cat mai originale, care sa ilustreze cum se cuvine rubricile, continutul articolelor.
Tocmai de aceea, o varianta ar fi sa luati in calcul si vectorii, adica acele imagini realizate pornind de la diferite forme geometrice (patrate, cercuri, triunghiuri) si care au marele avantaj, comparativ cu imaginile bitmap, ca in momentul cand sunt redimensionate (micsorate sau marite), isi pastreaza calitatea initiala, chiar daca dorim sa le transferam nu doar pe hartie, dar si pe diferite materiale promotionale: tricouri, brelocuri, fanioane, cutii de lemn sau plastic, pixuri, cani, felicitari, afise.
Intr-o definitie seaca, in cazul desenelor vectoriale  fisierul stocheaza liniile, formele si culorile care alcatuiesc imaginea, drept formule matematice, nu ca in situatia imaginilor bitmap, unde graficienii sunt sub teroarea pixelilor display-ului calculatorului, tabletei sau telefonului inteligent.
Orice proprietar de site cu pretentii isi doreste ca logo-ul sau sa se regaseasca pe diverse obiecte, asa cum se intampla cu acelea ale marilor companii. Iar cu ajutorul vectorilor, acest lucru este extrem de usor realizabil, fara a mai fi nevoie de o munca laborioasa ce necesita cunostinte in folosirea programelor de grafica digitala (ca sa nu mai vorbim de costul ridicat al licentelor!).
Tocmai de aceea, daca dorim elemente spectaculoase de design grafic putem sa gasim unele realizate chiar la noi in tara, la niste preturi mai mult decat modice.
Astfel, eu am reusit sa gasesc pe net un site autohton care ofera asemenea vectori de calitate, grupati pe categorii (obiecte, fructe, anotimpuri, animale, sarbatori etc), la preturi de pana in 10 dolari, descarcabile imediat. Din momentul achizitionarii ele pot fi folosite atat pentru utilizarea personala, cat si in scop comercial, lucru deloc de neglijat.
In plus, exista si o multime de vectori ce pot fi descarcati gratuit, asa incat toata lumea sa fie multumita, iar elementele de design grafic pe care le folosim sa fie tot mai aspectuoase, datorita talentului designerilor romani.
Cauta si tu pe net asemenea vectori si o sa imi dai cu siguranta dreptate!
                                              sursa foto: http://ro.wikipedia.org

Niciun comentariu: