vineri, 3 august 2012

Romanii, intre Scylla si Caribda

Curtea Constitutionala iata ca s-a pronunta dupa o tensionata asteptare. S-a pronunta ca se amana pronuntarea. Si nu cu o zi, nu cu doua, ci cu 40. Suficienta vreme pentru pregatirea unui parastas. Suficienta vremea ca euro sa creasca mare si viguros, ca tot zice Roubini ca poate pocni de atata "sanatate" peste vreo 6 luni, in timp ce pricajitul leu autohton schelalaie costeliv si insetat, biciuit fara mila de catre dresorii din umbra.
Ne asteapta un august de foc, preambul al unui sezon autumnal in care lupta intre cele doua tabere va continua cu si mai multa inversunare. Daca inversunarea asta e mimata sau reala, chiar nu mai conteaza, pentru romanul de rand care spera intr-o transare definitiva a razboiului.
Ca de obicei, poporul ramane undeva la mijloc, naucit, uitat de catre actorii principali, suspendat, masa de manevra pentru experimente-limita, mult prea obosit pentru a trai, dar si pentru a muri.
Iar solutia unica, de a lua stanca primejdioasa si a o arunca in prapastie, neutralizandu-le astfel pe amandoua, ramane doar o iluzie, in acest colt de lume atat de urgisit, pentru poporul ce se lasa in voia valurilor istoriei actuale, intr-o perpetua amanare a unei actiuni izbavitoare.

Niciun comentariu: